Usain Bolt aloitti futisuransa

Maailman nopein mies Usain Bolt on viimein päässyt aloittamaan futisuransa. Hän pelasi ensimmäiset minuutit australialaisen Central Coast Marinersin paidassa vasemmalla laidalla.
Usain Bolt, Central Coast Mariners

Usain Bolt on vihdoin tehnyt jalkapallodebyyttinsä. Bolt tuli vaihdosta kentälle, kun hänen joukkueensa, australialainen Central Coast Mariners pelasi harjoitusottelun Central Coast Select XI -ryhmää vastaan. Ottelu päättyi Boltin joukkueelle 6-1, ja try out -sopimuksella joukkueessa pelaava Bolt tuli kentälle viimeisiksi 19 minuutiksi.

Maailman nopeimman miehen ensimmäinen jalkapallo-ottelu oli yleisötapahtuma. Paikalle oli tullut liki kymmenen tuhatta ihmistä. Määrä oli suurempi kuin Central Coast Marinersin viime kauden liigaotteluiden yleisökeskiarvo.

Central Coast Mariners pelaa Australian A-liigassa. Sen kotipaikka on Sidneyn pohjoispuolella oleva Gosfordin kaupunki.

32-vuotias Bolt pelasi ottelussa vasemmalla laidalla numerolla 95. Parin kymmenen peliminuutin perusteella Boltin ensimmäinen kosketus on kömpelö, mutta kyllä hän kahdesti pääsi rynnistämään maalintekopaikkaan. Ensimmäisen kutinsa hän laukoi ohi maalin ja toisella kertaa hän ei aivan ylettynyt keskitykseen.

”Olin aluksi hieman hermostunut, mutta heti kun pääsin kentälle, niin hermot rauhoittuivat. Olisin toivonut enemmän palloa, mutta en ole vielä kunnossa. Pitää vielä harjoitella ja päästä vauhtiin”, Bolt sanoi ottelun jälkeen.

Bolt on sitä mieltä, että häneltä menee neljä-viisi kuukautta päästä samalle tasolle kuin muut.

”Ensimmäinen vartti oli hyvä, mutta viimeiset viisi minuutta tunsin selkäni jäykistyvän. Ensi kuussa juoksen jo täysvauhdilla.”

Bolt totesi, että hänen pitää tehdä työtä pallottoman pelaamisen ja sijoittumisen kanssa.

Joukkueen päävalmentaja Mike Mulvey oli rohkaiseva.

”Mielestäni iso kaveri oli ok. Hänellä on itseluottamusta.”

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia