Valioliiga jyrää! Kaikki finaalipaikat englantilaisille!

Koskaan ennen ei ole käynyt niin, että kaikki UEFA:n finaalipaikat menevät saman maan joukkueille. Liverpool, Tottenham, Arsenal ja Chelsea tekivät sen tänä keväänä.

Tottenham

Valioliiga on maailman paras jalkapallosarja. Se on nyt uskottava, kun sekä Mestareiden liigan että Eurooppa-liigan finaaleissa pelaa vain englantilaisia joukkueita.

Mestareiden liigan loppuottelun kaksikko, Liverpool ja Tottenham, selvisi kaikkien aikojen semifinaalikierroksella. Kumpikin välierien toisesta osaottelusta oli englantilaisjoukkueen huikea nousu liki toivottomasta tilanteesta voittoon.

Eurooppa-liigan semifinaalien toisessa osaottelussa Arsenal voitti Valencian 4-2 ja meni finaaliin yhteismaalein 7-3. Chelsea pudotti loppuottelusta Eintracht Frankfurtin rankkareilla, kumpikin osaottelu päättyi 1-1.

Bakuun ja Madridiin

Englantilaisten selviytyminen finaaleihin saa aikaan hieman omituisen kuvion. Toukokuun lopussa lontoolainen joukkue Chelsea kannattajineen sekä lontoolainen joukkue Arsenal kannattajineen matkustaa Euroopan toiselle laidalle Azerbaidzhanin Bakuun pelaamaan finaalia.

Kesäkuun alussa Liverpool faneineen ja Spursin porukat matkaavat Madridiin pelaamaan finaalia. Olisi tullut helpommaksi ja halvemmaksi, jos joukkueet olisivat kohdanneet puolivälissä, esimerkiksi Birminghamin Villa Parkilla.

Tämä kevät on ensimmäinen, kun UEFA:n loppuotteluissa pelaa vain saman maan joukkueita. Chelsean manageri Maurizio Sarri totesi Eurooppa-liigan finaaliparin ratkettua, että Valioliigan taso on nykyään todellakin niin kova.

”Kun me pääsimme aiemmin kaudella Liigacupin finaaliin, niin meidän piti ensin voittaa Liverpool sekä Tottenham – Mestareiden liigan finalistit – ja sitten finaalissa pelasimme mielestäni maailman parasta joukkuetta, Manchester Cityä, vastaan. Juuri nyt Valioliiga on paras sarja Euroopassa ja koko maailmassa. Englantilaiselle joukkueelle ei kuitenkaan ole helppoa tässä vaiheessa kautta tulla pelaamaan hyvässä fyysisessä kunnossa, koska täällä pelataan niin paljon enemmän kuin muissa maissa”, Sarri sanoi.

Suosikkeina Liverpool ja Chelsea

Mestareiden liigan finaalissa ovat aikaisemminkin pelannnut saman maan joukkueet. Viimeksi tässä tilanteessa olivat vielä saman kaupungin joukkueet, kun Real Madrid voitti Atletico Madridin vuosina 2016 ja 2014. Jurgen Kloppin valmentama Dortmnd hävisi Bayern Munchenille vuona 2013. Manchester United voitti Chelsean vuonna 2008. AC Milan voitti Juvetuksen vuonna 2003 ja Real Madrid Valencian keväällä 2000.

Eurooppa-liigassa ja aikaisemmissa UEFA:n pienemmissä sarjoissa saman maan joukkueet ovat pelanneet finaalissa useastikin. Tämän vuosituhannen aikana näin on käynyt kolmesti. Keväällä 2012 Atletico Madrid voitti Eurooppa-liigan finaalissa Athletic Bilbaon. Tätä edeltävänä keväänä Portugalin Porto voitti saman maan Bragan, ja Sevilla voitti Espanyolin keväällä 2007.

Betsson on jo julkistanut kertoimet finaalien voittajasta. Mestareiden liigan finaalissa Betssonin suosikki on Liverpool, jonka voittajakerroin on välierän viikon jälkeen 1.51. Tottenhamin mestaruuskerroin on 2.65.

Eurooppa-liigan puolella Chelsea on suosikki kertoimin 1.68 – 2.20.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia