Valioliigaa reilu viikko ennen MM-turnausta

Qatarin MM-turnaus alkutalvella 2022 katkaisee sarjakauden. Englannissa ohjelmasta tulee todella tiukka, tähdet eivät juuri huiliaikaa saa.

MM-kisat 2018

Jalkapallon MM-turnaus vuonna 2022 Qatarissa sotkee eurooppalaisen sarjafutiksen tyystin. FIFA:n päättäjät heräsivät kisojen myöntämisen jälkeen siihen, että eihän Qatarissa voikaan pelata kesällä, kun on liian kuuma.

Nyt Valioliigassa ollaan alettu suunnitella kautta 2022-2023, ja tuleehan siitä poikkeuksellinen. MM-turnaus pelataan 21.11. – 18.12.

BBC on uutisoinut, että suunnitelmaa MM-kauden otteluohjelmaksi on kierrätetty Valioliiga -joukkueiden kesken. Suunnitelman mukaan Valioliigan pelaajat joutuvat pelaamaan liigaottelun vain yhdeksän päivää ennen MM-turnausta. Tuoreen suunnitelman mukaan viimeinen liigamatsi pelattaisiin 12.11. ja MM-finaalin jälkeen pelattaisiin taas Tapaninpäivänä uusi liigakierros.

Jos nyt tekeillä oleva luonnos toteutuu, niin se tarkoittaisi, että sarjafutis katkeaisi Englannissa vain kuudeksi viikonlopuksi. Valioliigan lisäksi ilmeisesti myös Championship olisi MM-turnauksen ajan tauolla, mutta ilmeisesti sen tauko ei olisi yhtä pitkä kuin Valioliigan. League One ja League Two jatkuisivat normaalisti MM-turnauksen ylikin.

Suunnitelman mukaan Valioliigan pelaajat joutuvat pelaamaan liigaottelun vain yhdeksän päivää ennen MM-turnausta

Valioliigan Mestari ilman Liverpoolia ja Manchester Cityä

Jos suunnitelma toteutuu nykyisenlaisena, niin kyllähän kaudesta 2022-2023 tulee tähtipelaajille huiman raskas. Yleensä ennen arvokisoja pelaajilla on monen viikon valmistautumisjakso.

Englannin sarjafutiksen otteluohjelma on muutenkin hieman muutoksessa. Paljon puhuttu talvitauko on tänä vuonna mukana peliohjelman keskellä. Joulun perinteiseen peliohjelmaan ei olla kajottu, vaan kahden viikon tauko pidetään helmikuussa. MM-kaudella 2022-2023 taukoa ei pidetä, vaan MM-pelaajat puskevat läpi huiman kovan otteluohjelman.

UEFA ei ole vielä päättänyt, kuinka se järjestää Mestareiden liigan ja Eurooppa-liigan otteluohjelman MM-kaudella.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia