Valioliigaan syntymässä uusi suurseura!

Lähi-idän öljymiljonäärit ovat taas hankkimassa uutta jalkapalloseuraa Euroopan huippusarjoista. Tällä kertaa sheikkien mielenkiinto kohdistuu pohjois-Englantiin.

Newcastle United

Valioliigaan on syntymässä rahalla uusi superseura. Miljardööri sheikki Khaled bin Zayed Al Nahyan on yhdessä abu dhabilaisen sijoittajaryhmän kanssa ostamassa Newcastle Unitedia sen nykyiseltä omistajalta Mike Ashleyltä 350 miljoonan punnan hintaan.

Öljyrahan tulo eurooppalaisiin kärkiliigoihin on tarkoittanut sitä, että joukkueeseen pumpataan niin paljon rahaa, että menestys on taattu. Manchester City ja PSG ovat esimerkkejä siitä, mihin öljyraha voi yltää. City hankki öljymiljoonilla Pep Guardiolan ja huikean pelaajiston. PSG taas käytti miljoonat ostamalla Neymarin, Mbappen ja Cavanin.

Englantilainen tabloid-lehti The Mirror on uutisoinut, että Newcastlen sheikin suunnitelmissa olisi korvata manageri Rafael Benitez kovemman luokan managerinimellä. Ongelmana Newcastlen kannalta on vain se, että sheikki Khaled bin Zayed Al Nahyan haluaisi joukkueensa ykkösmieheksi Jose Mourinhon tai Arsene Wengerin. Jos omistaja pitää näitä kahta heppua parempana vetäjänä kuin Rafa Benitezia, niin pohjois-Englannin Newcastlesta uhkaa tulla kallis pannukakku.

Mourinho on ollut työttömänä sen jälkeen, kun hän sai potkut surkean Manchester United -pestinsä jälkeen joulukuussa 2019. Wenger taas on ollut ilman työtä kesäkuusta 2018. Rafa Benitezin sopimus Newcastlen kanssa loppuu kesäkuun lopussa. Myös Gennaro Gattuson nimi on mainittu Newcastle -yhteydessä.

Muitakin suunnitelmia Newcastlen kohdalta on jo ilmassa. Lehdet ovat uutisoineet, että Newcastle haluaisi tehdä sopimuksen Real Madridista lähtevän Sergio Ramosin kanssa.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia