Valioliigan eniten rikotut top 10

Kuka Valioliigan pelaajista on vääryydellä taklattu nurmeen useiten? Ei ole Sanchez, ei ole Aguero, ei ole Kane, eikä varmasti ole kukaan Chelseasta.

Brittijalkapallo on perinteisesti kovien miesten peliä, paksujalkaiset ja pottunukkaiset englantilaiset taklaavat lujaa mutaisilla kentillä kaikkea mikä liikkuu. Mielikuva on toki muuttunut takavuosikymmenistä. Valioliiga-joukkueiden avauskokoonpanoissa on harvakseltaan brittipelaajia, mutta silti edelleen Englannissa ajoittain pelataan todella kovaa. Manchester Cityn manageri Pep Guardiola on julkisesti pyytänyt tuomareilta enemmän tekoja tähtipelaajiensa suojelemiseksi. Samalla brittimanagerit ovat todenneet Guardiolalle, että ”sorry, sellaista se täällä vaan on”. Guardiolan pyyntö tuli sen jälkeen, kun FA Cupin neljännen kierroksen ottelussa Cardiffia vastaan Joe Bennett taklasi todella rumasti Cityn Leroy Sanen pitkälle sairaslomalle.

Viime viikonlopun Huddersfield vastaan Manchester United -ottelussa Unitedin uusin primadonna Alexis Sanchez sai vuorostaan kokea kovia. Sanchezia taklattiin väärin vaparin arvoisesti Old Traffordilla ottelutilastojen mukaan seitsemän kertaa. Seitsemän vastaanotettua vaparin arvoista taklausta on tämän kauden Valioliigan ennätys.

Daily Mail on laskenut kaikki kauden virhetaklaukset yhteen ja tehnyt listan eniten rikotuista pelaajista. Pep Guardiolan ei tarvitse olla erityisen huolissaan Cityn pelaajista. Vain yksi Manchesterin sinisten pelaaja on päässyt rikottujen pelaajien top 10 -listalle. Raheem Sterling on listan kahdeksas, häntä on taklattu vaparin arvoisesti 44 kertaa 1832 peliminuutin aikana.

Kaikkein eniten väärin taklattu pelaaja Valioliigassa on Watfordin nuori brasilialainen Richarlison. Häntä on tultu jaloille 76 kertaa 2144 peliminuutin aikana.Tottenhamin Dele Alli on listan kakkonen, häntä on potkittu kintuille vaparin arvoisesti 66 kertaa 2108 peliminuutissa.

Tässä Daily Mailin lista kokonaisuudessaan, nimi, vastaanotettujen riketaklausten määrä ja peliminuutit:

Richarlison 76 2144

Dele Alli 66 2108

Jordan Ayew 62 2036

Alexis Sanchez 56 1687

Wilfried Zaha 55 1787

Eden Hazard 52 1437

Ashley Barnes 45 1257

Raheem Sterling 44 1832

Javier Hernandez 42 1251

Ruben Loftus-Cheek 41 1331