Vatanen kaupattiin Devilsiin kolmen pelaajan kaupassa

Vatanen tuumailee viikonloppuna uudessa seurassa

Juuri olkapääleikkauksesta pelikuntoon toipunut suomalaispuolustaja Sami Vatanen kaupattiin New Jersey Devilsiin. Vaihtokaupassa Kaliforniaan matkaavat kaksi hyökkääjää ja ensi vuoden ehdollinen varausvuoro.

26-vuotias Sami Vatanen on edustanut koko NHL-uransa Anaheim Ducksia, mutta nyt seurat tiedoittavat vaihtokaupasta. Devils lähettää  Anaheimin suuntaan hyökkääjät Adam Henriquen ja Joseph Blandisin, sekä ehtojen täyttyessä kolmannen kierroksen varausoikeuden vuodelle 2019 tai 2020.

– Saamme oikealta ampuvan pelaajan, joka kuuluu varmasti kahteen ensimmäiseen pakkipariin. Häntä voi peluuttaa kaikissa tilanteissa. Jos hankimme Vatasen tasoisen puolustajan, on oltava valmis luopumaan myös huippupelaajista. Henrique on ollut runkopelaajiamme lähes kymmenen vuoden ajan, aina varaamisesta saakka. Niin ikään Joseph Blandsille tämä on mahtava tilaisuus pelata Ducksin kaltaisessa otollisessa ympäristössä, Devilsin GM Ray Shero kertoo tiedotteessa.

Viime kaudella Vatanen oli joukkueensa puolustajien pistekakkonen tehoilla 3+21. Koko NHL-urallaan Vatanen on tehtaillut 280 runkosarjaottelussa tehot 33+93.

Edellinen suomalainen pelaaja Devilsin riveissä oli Tuomo Ruutu kaudella 2015-16, kun hänen 33 ottelua tuotti vain 0+1 tehot. Ruudun sopimusta ei jatkettu seuraavalle kaudelle.

Vatanen liittyy uuteen seuraansa Colorado ottelussa lauantai yönä. Vatasen pelinumero pysyy samana, sillä hän jatkaa #45 paidassaan.