Vataselle aivotärähdys

Kucherovin taklauksesta

New Jersey Devilsiin kesken kauden kaupattu Jyväskyläläispuolustaja Sami Vatanen julkisti saaneensa aivotärähdyksen Tampa Bay Lightningin Nikita Kucherovin taklauksesta ottelusarjan neljännessä ottelussa.

Lightning voitti ottelusarjan voitoin 4-2, mutta Devilsin suomalaispakki joutuu jatkamaan toipumistaan vielä niin sanottujen kesälomienkin alkaessa.

Kucherov toimitti kohtalokkaan taklauksen ensimmäisessä erässä. Kyseenalaisesta taklauksesta ei tuomittu rangaistusta, vaikka Vatanen joutui jättämään kaukalon tilanteen jälkeen.

Kyseenalaista taklausta ei tuomittu jälkeenpäin edes NHL:n kurinpitokäsittelyssä. Videolta katsottuna Kucherovin olkapää näyttää nousevan ja kohdistuvan suoraan Samia päähän.

– Tuo oli niin selkeä päähän kohdistunut taklaus Kucherovilta kuin vain mahdollista. Tuosta on pakko tulla pelikieltoa. Etenkin kun Drew Doughty sai myös yhden ottelun pelikiellon aivan vastaavasta taklauksesta, Orange County Registerin toimittaja Eric Stephens kommentoi Twitterissä.

Kucherov oli taklauksesta huolimatta neljännen ottelun suuri hahmo. Tampa Bayn voittaessa ottelun 3-1, hän tehtaili tehopisteet 2+1.  Kucherov maalasi myös voiton ratkaisseessa ottelussa lauantai iltana suomalaisittain primetime aikaan pelatussa ottelussa.

Vatanen ei pelannut viidennessä ja ratkaisevassa ottelussa.

Ennen loukkaantumistaan Vatanen pelasi pudotuspeleissä keskimäärin 23 minuutin peliajalla tehden yhden maalin.