Venäläislehti: Jalkapallon MM-kisoihin saa tuoda huumeita erikoisehdoin

Venäjän MM-kisoista tulevat mielenkiintoiset karkelot.

Ensi kesänä koko urheilua seuraavaa maailma pysähtyy muutamaksi viikoksi paikoilleen ja kääntää katseensa Suomen itäiseen naapuriin, Venäjälle. Maassa potkitaan kesällä 2018 neljän vuoden välein pidettävät jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut. Venäjä on tunnetusti hyvin konservatiivinen maa mutta nyt MM-kisojen alla maa lyömässä kaikki ällikällä päihdepolitiikallaan, mikäli uskomme The Moscow Timea.

Moskovan oman paikallislehden mukaan Venäjä aikoo antaa jalkapallofaneille luvan tuoda kisojen aikaan maahan kannabista, kokaiinia sekä heroiinia. Kyllä, luit oikein! Venäjäjohtoisen Euraasian talous unionin (Eurasian Economic Union) mukaan maahan tulevat turistit voivat tuoda maahan edellä mainittuja aineita, jos tarvittavat paperit ovat täytetty asian mukaisella tavalla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että huumausaineiden käyttöön oikeuttavat dokumentit on kirjoitettu venäjänkielellä ja niissä on maininta, että aineet ovat vain lääkinnälliseen käyttöön….  Kannabista käytetään jo ympäri maailmaa paljon lääkinnälliseen käyttöön mutta missä maassa tohtorit tarjoavat reseptillä kokaiinia sekä heroiinia ja vielä kirjoittavat sopivasti reseptin venäjäksi? Edellä mainittuja aineita saa kuljettaa esimerkiksi stadioneiden sisälle, mutta turvamiehet tarkistavat että ”ovatko paperit kunnossa.”

Se että suomessa saa nyt juoda olutta jääkiekkokatsomoihin rakennetuissa häpeäkarsinoissa tuntuu tämän uutisen valossa melko puhtoiselta ajatukselta.

Koko asiasta tekee vielä erikoisemman se taustatieto, että Argentiinan Venäjän suurlähettiläs Viktor Koronelli jäi helmikuussa Argentiinan pääkaupungissa Buenos Airesissa kiinni huumeiden salakuljetusyrityksestä. Brittilehti Mirrorin jutun mukaan Koronellilla oli pakattuna kuuteen toista matkalaukkuun niin paljon kokaiinia että niiden arvo olisi ollut laittomassa katukaupassa peräti 61 miljoona dollaria. Lehden tietojen mukaan aineet oli tarkoitus kuljettaa Argentiinasta Venäjälle juurikin MM-kisoja varten jossa niiden arvo olisi kasvanut huomattavasti. Ei tarvitsekaan olla kovin villi mielikuvitus laskeakseen 1 + 1. Huumeiden salakuljetus kisakaupunkeihin on tökkinyt, tehdään siitäpä väliaikaisesti ihan laillista.

Alla hieman esimakua siitä miltä Venäjän futiskatsomoissa voi hyvin näyttää tänä kesänä kun katsojat kiipeilevät pitkin tolppia ja ovat hilpeällä tuulella…