VIDEO: Carolinan suomalaishyökkääjä iski viime yönä upean hattutempun

Teuvo-time!

Suurin osa jääkiekkorakastavasta maailmasta käänsi eilen katseensa Hockey Hall of Fame tilaisuuten, jossa muu muassa Anaheim Ducksin tutkapari Teemu Selänne ja Paul Kariya saivat sen mitä ansaitsivat. Viime yönä pelattiinkin kuitenkin kahden ottelun tynkä NHL-kierros, jossa suomalainen Teuvo Teräväinen varasti kaiken huomion itselleen.

Teuvo ”Teukka” Teräväisen joukkue Carolina Hurricanes kohtasi viime yönä Dallas Starsin. Ottelu oli kahden erän jälkeen jumissa tilanteessa 1 – 1. Tämä ei Teräväistä miellyttänyt vaan nuori suomalainen päätti laittaa ottelun halki, poikki ja pinoon. Teräväinen iskikin kolmannessa erässä reilussa seitsemässä minuutissa tyylipuhtaan hattutempun, joka oli miehen NHL-uran ensimmäinen. Jokaisessa näissä osumissa oli mukana myös Jordan Staal.

Teräväinen syötti myös ottelun avausmaalin, joka oli toisen suomalaisen Sebastian Ahon käsialaa. Aho puolestaan oli mukana alustamassa kahta Teräväisen kolmesta osumasta. Voidaan siis sanoa, että kotimaiset pelaajamme olivat ratkaisevassa roolissa Carolinan 5 – 1 voitossa. Teräväisen neljän pisteen ilta nosti miehen kauden pistesaldon kolmeentoista pisteeseen. Aho sen sijaan on merkkauttanut kauden 16 ensimmäisessä ottelussa tehot 1 + 10 = 11.

Yön toisessa ottelussa Calgary Flames peittosi St. Louis Bluesin maalirikkain numeroin 7 – 4.