VIDEO: Eeli Tolvanen ja Lasse Kukkonen liekeissä - Suomi kaatoi Saksan

Näin Kukko painaa yläpeltiin!

Suomen jääkiekkomaajoukkue, Leijonat, aloittivat tänään aamulla kello 05.10 oman urakkansa vuoden 2018 Etelä-Korean PyenogChangin talviolympialaissa. Suomi kohtasi kisojen avauksessa entisen NHL-tähti Marco Sturmin valmentavan Saksan maajoukkueen. Jalkapallon parissa ollaan totuttu siihen, että ensin pelataan 90min ja sitten Saksa voittaa. Aamuisessa jääkiekko-ottelussa voittaja oli kuitenkin selvillä jo hyvissä ajoin.

Leijonat voittivat oman ottelunsa lopulta lukemin 5 – 2. Joukkueen ehdottomasti suurimmaksi nimeksi nousi nuori Eeli Tolvanen, joka nakutti olympiadebyytissään vaatimattomat tehot 1 + 3. Suorituksen arvoa korostaa se, että parikymppinen pelaaja ei ole onnistunut KHL:ssä Jokeri-paidassa maalinteossa edelliseen 18 otteluun.

Päivän ehdottomasti kuumin nimi on kuitenkin herra Lasse Kukkonen. 36 – vuotiaan Kukkosen valintaa kisoihin ihmeteltiin, kritisoitiin ja naureskeltiin. Tämä ei kuitenkaan Kärppä-ikonia hetkauttanut kun mies iski viimeisen naulan Saksan arkkuun silmiä hivelevän kauniilla rannelaukauksella. Tilanne 4 – 1 ja ottelu ohi.

Alla vielä läpi käytynä jokainen Leijona-pelaajan iskemä häkki:

03:13 Sami Lepistö (Petri Kontiola, Eeli Tolvanen) 

 

15.30 Mika Pyörälä (Jani Lajunen, Sakari Manninen)

 

37.22 Eeli Tolvanen (Teemu Hartikainen, Joonas Kemppainen) 

 

38.43 LASSE KUKKONEN (Petri Kontiola, Eeli Tolvanen) 

 

52.48 Joonas Kemppainen (Eeli Tolvanen, Sami Lepistö)

 

Leijonien urakka jatkuu heti huomenna Norjaa vastaan. Jälleen voitto luvassa?

Lue lisää talviolympialaisista!