Video: Jevgeni Kuznetsov päätti kokeilla ilmaveiviä! Onnistuminen lähellä

Granlundin ilmaveivi onnistui - Kuznetsovin ei

 

Kaikki muistavat vuoden 2011 Bratislavassa pelatut jääkiekon MM-kisat, niin Suomen voittamasta MM-kullasta, mutta etenkin Mikael Granlundin ilmaveivistä. Kyseinen temppu toi Granlundin lopullisesti ihmisten huulille ja tietoisuuteen. Granlund asetti kiekon maaliin pahaa aavistamattoman venäläisvahti Konstantin Barulinin olkapään yläpuolelta välierissä. Leijonat klaarasivat kisat loppuun asti hyvällä menestyksellä ja lopuksi oli aihetta unohtumattomiin kultajuhliin. Granlundin ilmaveivi pääsi aina postimerkkiin saakka.

Nyt Washington Capitalsin venäläishyökkääjä Jevgeni Kuznetsov yritti toistaa saman tempun. Onnistuessaan se olisi ollut ensimmäistä laatuaan NHL-jäillä.

Washington Capitals johti ottelua toisen erän alussa jo 0-4, kun Kuznetsov päätti yrittää laittaa viimeisen naulan arkkuun melkoisella hihasta revityllä ässällä. Venäläinen tuskin oli ajatellut temppuaan etukäteen, sillä tilanne syntyi yllättäen siniviivalta tulleen laukauksen kimmottua laidasta juuri Jevgenin eteen.

Yritys näyttää loppuun asti tyylipuhtaalta ja aivan samalta kuin Granlundin, mutta kiekko lähtee lavasta juuri ratkaisevalla hetkellä. Onnistuessaan maali olisi ollut ensimmäinen laatuaan NHL:ssä. Sellaista ei ole ennen edes yritetty NHL:ssä. Tämän syytä pohtii NHL-asiantuntija Patrick O’Sullivan:

– Kuznetsov teki melkein lacrosse-tyyppisen maalin. Sellaista ei ole koskaan ennen edes yritetty NHL:ssä. Yrityksestä olisi saanut poikittaista mailaa kasvoihin kymmenen vuotta sitten. Ehkä se on yksi syy, ettei sitä ole tehty, uransa lopettanut NHL-hyökkääjä Patrick O’Sullivan kommentoi Twitterissä.