VIDEO: Kreikan pääsarjassa kuohahti - Ase kentällä!

Tunteita ja tuoksuja Kreikan superliigassa.

Etelä-Eurooppalaiseen kulttuuriin kuuluu tunnetusti pieni tulisieluisiin ja intohimoinen suhtautuminen asioihin, kuten urheiluun. Tästä melko hyvä ja ehkä hieman pelottava esimerkki saatiin viime viikonloppuna Kreikasta, missä maan jalkapallon kärkikamppailussa PAOK Thessaloniki vastaan AEK Athens kävivät tunteet ”hieman” kuumina.

Jalkapallomaailmaa hieman kohauttanut erikoinen välikohtaus sai alkunsa, kun PAOK Thessalonikin pelaaja Fernando Varela iski pelikellon näyttäessä tasan 90. minuuttia ottelun 1 – 0 osuman ja hyvin todennäköisen voittomaalin. Voiton turvin seura olisi sarjataulukossa yhdellä pisteellä ohi AEK:n. Tuomari kävi kuitenkin maalin jälkeen hetken keskustelua linjureiden kanssa, ja he päätyivät lopputulokseen ”ei maalia – paitsio”.

Tämä tuomio sai PAOK:n presidentin Ivan Savvidisin raivon valtaan. Kreikkalainen vanha herra marssi suuren turvamiesjoukon kanssa kentälle raivomaan sekä tuomareille että uhkailemaan fyysisellä väkivallalla AEK:n manageria Vassilis Dimitriadisilia. Savvidisilta lähti lähinnä showpainista tutussa härdellissä myös takki päältään, jonka jälkeen miehen lantiolta paljastui pistooli asekotelossa. Kaikeksi onneksi tilanne ei eskaloitunut niin pahaksi, että aseeseen olisi tartuttu, mutta kokonaisuudessaan tilanne jättää jälkeensä mielenkiintoisen jälkipuinnin. Tuomari luonnollisesti keskeytti ottelu tilanteen jälkeen, jolloin taululle jäi vielä tilanteeksi 1 – 0, mutta sittemmin tulos on mitätöity. Välikohtaus on nyt sekä Kreikan tuomioistuimen, UEFA:n että FIFA:n käsiteltävänä.

Alla videomateriaalia tapahtuneesta:

 

PAOK oli myös edellisen kotiottelun jälkeen otsikoissa. Silloin yksi areenan lipunmyyjistä oli lyönyt vastustajan Olympiakosin manageri Oscar Garciaa suoraan nenän varteen.  Joukkuetta rankaistiin kolmen sarjapisteen menetyksellä, mutta tuomio kumottiin juuri ennen AEK ottelua. Voidaankin siis huoletta sanoa, että Kreikan superliigassa on tunnetta ja väriä jaettavaksi, vaikka kotimaan Veikkausliigakentille.