VIDEO: Muistatko vielä NHL 94 pelin? Jagr oli sen viimeinen mohikaani

Tässä pelissä oli grafiikat 5/5

 

Tshekkiläinen jääkiekkolegenda Jaromir Jagr, numero #68, laittoi tällä viikolla todennäköisesti lopullisesti NHL-hokkarit naulaan kun miehen seura Galgary Flames asetti 45-vuotiaan kiekkoilijan siirtolistalle. Jagr teki oman ratkaisunsa ja siirtyi kotimaansa toiseksi korkeimmalla sarjatasolle osittain omassa omistuksessaan olevaan seuraan HC Kladnoon.  Jagrin uran loputtua miehen otteita on muisteltu nostamalla esiin monia mielenkiintoisia faktoja vuosien varrelta.

Pelimaailmaa aktiivisesti seuraava ja siitä artikkeleita kirjoittava sivu Kotaku.com on nyt nostanut esiin yhden todella mielenkiintoisen mutta ehkä täysin turhan faktan Jaromir Jagriin liittyen. Kotakun toimittaja Luke Plunkett nimittäin huomaisi, että Jagr oli viimeinen aktiivinen NHL-pelaaja, joka oli mukana yhdessä pelimaailman legendaarisimmista urheilupeleistä, NHL 94 pelissä.

Kaikkien änäreiden isä, äiti, mummu ja vaari julkaistiin vuonna 1993, eli yli 24-vuotta sitten. Jagrin mukana roikkuminen on siis todella kunnioitettava saavutus. Vuonna 2013 NHL 94 pelissä esiintyneitä pelaajia oli mukana vain kolme kappaletta, Teemu Selänne, Roman Hamrlik sekä Jaromir Jagr.  Selänne ja Hamrlik jättivät leikin kesken jo aiemmin, mutta nyt viisi vuotta myöhemmin koko pajatso on tyhjä.

Tässä hieno kunnianosoitus Jagrille ja pelille:

NHL-pelejä alkoi tippua eri konsoleille jo vuonna 1991, mutta NHL 94 oli ensimmäinen peli, jossa olivat mukana sekä NHL:n että NHLPA-lisenssit. Peliä pidetään myös yleisesti yhtenä koko pelisarjan parhaimmista teoksista. Pelin julkaisun aikoihin NHL-kentillä viiletti yksi kaikkien aikojen tähtikavalkadeista, vai mitä sanotte pelissä esiintyvistä nimistä kuten Teppo Numminen, Teemu Selänne, Patrick Roy, Wayne Gratzky, Mario Lemiux, Mike Modano, Dough Weight, Ed Belfour ja niin edelleen… Wow!

Tässä vielä otteita mahtavasta pelistä:

Jos haluat tutusta paremmin NHL 94 pelin kokoonpanoihin niin se onnistuu täältä: www.NHL94.com