VIDEO: NHL-yön mahtavimmat torjunnat samassa paketissa

Ja näin!

On olemassa maalivahteja ja on olemassa torjuntoja. On olemassa myös huippu maalivahteja sekä ilmiömäisiä torjunta. Jälkimmäisistä saatiin mahtavia esimerkkejä viime yön NHL-kierroksella, kun muun muassa Columbus Blue Jacketsin venäläismaalivahti Sergei Bobrovsky näytti maalinsa suulla ne kuuluista närhen munat.

Bobrovskyn kilpi

Kaiken kaikkiaan kahdeksan ottelun NHL-kierros tarjosi mahtavan kavalkadin maalisuulla olevien kumiukkojen venymisistä. Kierroksen ehkä näyttävin torjunta oli Bobrovskyn käsialaa, kun miehen liskoaivot käskivät tiputtamaan mailan ja pysäyttämään kiekon upealla kilpikäden venymiselle:

 

Lehnerin hanska

Siinä missä Columbuksen venäläisvahti esitteli kilpikättään, niin miehen ruotsalainen virkaveli Robin Lehner esitteli Buffalo-paidassa hanskakäden toimivuutta Pittsburgh Penguinsia vastaan:

 

Luongon kokemus

Florida Panthersin kokenut maalivahti Roberto Luongo sen sijaan näytti Dallas Starsia vastaan mitä tarkoittaa, kun sanotaan että ”maltti on valttia”. Tällaisia torjuntoja ei tehdä ennen kuin vyöllä on satoja NHL-otteluita ja kokemuksen tuomaa rauhallisuutta:

 

Bonus Bobrovsky

Otetaan loppuun vielä yksi koppi Sergei Bobrovskyltä. Mies on kovalla vauhdilla nappaamassa tällä kaudella sarjan parhaalle maalivahdille ojennettavaa Vezina Trophya. Joukkueen GM Jarmo Kekäläinen on varmasti mielissään, kun hänen suojattinsa iskee paraatipelastuksia tiskiin illasta toiseen:

 

Viime NHL-yö oli siis maalivahtien näytöstä. Mitenköhän puolustajat aikovat muistaa sankareita, jotka pelastivat joukkueen takaiskumaaleilta?