VIDEO: Patrik Laine tavoittelee NHL:n maalipörssin voittoa - Viime yönä hattutemppu

Siitä lähtee kuuluisa laukaus.

Winnipeg Jetsin suomalainen NHL-tähti ja partanaama, Patrik Laine, on tällä hetkellä ilmiliekeissä maailman suurimmassa ja kauneimmassa kiekkoliigassa. 19 – vuotias tamperelainen iski viime yönä upean hattutempun, kun Jets voitti vieraskaukalossa New York Rangersin lukemin 0 – 3. Tästä saisikin aikaiseksi vitsin: Mitä tapahtui, kun suomalaishyökkääjä kohtasi ruotsalaismaalivahdin Madison Square Gardenissa….

Laine aloitti maalitehtailun heti ensimmäisessä erässä mahtavalla rannelaukauksella yläpeltiin. Toisessa erässä rannelaukaus keskeltä oli juuri sopivan korkuinen ylittämään ”King Henrikin” patjan ja kolmannen, hattutempun täydentäneen maalin, Laine iski tyhjään verkkoon puolesta kentästä. Hattutemppu oli Laineen tämän kauden ensimmäinen ja koko uran neljäs. Maalien myötä mies nousi NHL:n maalipörssissä jo toiselle sijalle. Nuoren suomalaisen edessä on enää vähän vanhempi venäläinen virkaveli Aleksander Ovechkin. Laineen tämän kauden maalimäärä on 38 osumaa, Ovechkinin 40. Mikäli Laine pystyisi voittamaan toisella NHL-kaudellaan NHL:n maalipörssin niin se oli todella kova suoritus suomalaiskiekkoilijalle.

Alla vielä hattutemppu koko komeudessaan. Ottelun selostajan mukaan peliä oli seuraamassa noin 50 henkeä suomesta, joten Laine tarjoili lipun ostaneille suomalaisfaneille todellakin makeaa mahan täydeltä: