VIDEO: Suomalaismaalivahti oli tyytymätön tappioon

Rask ei ole tyytyväinen...

Suomalainen NHL-maalivahti Tuukka Rask antoi itsensä kuulla kunniansa viime yön kiekkokierroksen jälkeen, kun mies hävisi joukkueineen Pittsburgh Penguinsille. Boston Bruisin tolppien välissä jälleen viime aikoina hyvässä iskussa ollut maalivahti ei säästellyt edes kirosanoja omia suorituksiaan arvioidessa 6 – 5 tappioon päättyneessä ottelussa.

Raskia haastateltiin pian ottelun jälkeen Boston Sports Journal lehteen toimittaja Joe McDonaldin toimesta. Suomalainen veteraanivahti totesikin välittömästi ”Olen täysin hevosenpaskaa koko päivän, tunsin koko illan oloni paskaksi enkä nähnyt kunnolla kiekko. En ollut terävimmilläni ja päästiin sisään heikkoja maaleja”.

Peunguins laukoi ottelussa kohti Raskia yhteensä 35 laukausta, joista siis kuusi meni suomalaisen selän taakse. Yksi maaleista oli Riley Sheahan viimeistelemä kassi, joka on maalannut 115 NHL-ottelun aikana vain kuudesti. Harmittavin takaisku oli varmasti tämä Evegeni Malkinin jatkoajalla viimeistelemä voittomaali, jota ei kyllä totuuden nimessä voi laittaa pelkästään Raskin piikkiin:

Ennen viime yön kierrosta Rask oli päästänyt selkänsä taakse vain neljä maalia viidessä edellisessä ottelussa. Mies on muutenkin torjunut vakuuttavasti kauden mittaan 92% torjuntaprosentilla pelaamissaan 27 ottelussa. Raskilla ja Bostonilla on kuitenkin nyt aikaa levätä masentavan tappion perään. Joukkue on seuraavan kerran tulessa vasta ensi lauantaina vierasottelussa Montreal Candiensia vastaan.