VIDEO: Suomalaismaalivahti tulikuumana NHL:ssä

Turha koittaa, Rinne hoitaa.

Yksi puhutuimmista NHL-pelaajista kaudesta toiseen on suomalainen muuri, joka tottelee nimeä Pekka Rinne. Nashville Predatorsin monivuotinen ykkösmaalivahti on jälleen kaikkien huulilla Pohjois-Amerikassa huikeilla otteillaan.

Aiemmin tällä viikolla Pekka Rinne paistatteli lehtien otsikoissa, kun mies torjui NHL-urallansa nollapelin numero 45. Se tarkoitti sitä, että Peksi nousi suomalaisten NHL-maalivahtien tilastossa ohi Calgary Flames ikoni Miikka Kiprusoffin.

Viime yönä Kempeleen iso kiltti jättiläinen näytti, miten kiekkoja pysäytetään, kun Rinne tylsytti Chicago Blackhawksin tähtisikermän parhaimman terän. Rinne joutuikin esittämään paikoitellen melkoista akrobatiaa pysäyttäessään peräti 37 laukausta ottelussa, joka päättyi Predatorsin 3 – 2 voittoon.

Illan käsittämättömimmät pelastukset Rinne nappasi jo ottelun avauserässä, kun Predatorsin puolustus ei tehnyt sitä yhtä asiaa joista heille maksetaan posketonta liksaa: toimittanut irtokiekkoja pois omalta alueelta. Puolustuksen sekoilun tuloksena muun muassa Blackhawksin supertähti Patrick Kane pääsi yrittämään useammankin kerran Rinteen yllättämistä lähietäisyydeltä, mutta jokainen laukaus jäi vain yritykseksi.

Katso alta Rinteen upea venytystensarja:

 

Osin yllä olevien suoritusten ansiosta Rinne palkittiin koko ottelun kakkostähdellä. Suomalaismuuri on nyt voittanut viisi peräkkäistä starttia ja koko kaudella Rinne on poistunut kaukalosta tappio niskassaan vain kolme kertaa.