VIDEO: Tässäkö Japanin ensimmäinen NHL-supertähti?

Moni kiekkoihminen tietää varmasti kuka on japanilainen Aito Iguchi. Te jotka ette tiedä - nyt on aika painaa nimi muistiin.

Aito Iguchi japanilainen tähti

Vuonna 2003 syntynyt Aito Iguchi on Youtube – sensaatio joka ihastuttaa kiekkofaneja maagisen pehmeillä käsillään. Iguchi on saavuttanut osan huikeista taidoistaan taitovalmentaja Pavel Barberin alaisuudessa. Iguchi tullaan takuu varmasti näkemään jossain vaiheessa uraansa Pohjois-Amerikan kaukaloissa. Se että aukeaako ura NHL-kentillä Youtuben lisäksi jää nähtäväksi.

Tällä hetkellä 15 – vuotias pelaajalupaus pitää satamaansa Saitamassa Japanissa jossa hän pelaa jääkiekkoa sekä opiskelee. New York Timesin artikkelin mukaan Iguchi pelaisi jo ensi kaudella Kanadassa jossa hänelle olisi varattu paikka Greater Toronto Hockey Leaguen joukkueesta. Liiga on tunnettu siitä, että sieltä lahjakkaita pelaajia junioritasolle. Samaisen artikkelin mukaan Iguchi haluaa tulla antamaan näyttöjä rapakon taakse jotka edes auttavat hänen varaustaan vuoden 2020 Canadian Hockey Leaguen tuontipelaajille järjestetyssä varaustilaisuudessa.

CHL varaus voi edesauttaa merkittävästi NHL:n varauksen ja lopullisen ammattilaisuran syntymistä. Suomalaisia pelaajia on vuodesta 1992 alkaen varattu 100 kappaletta joista on nyt 15 päätynyt NHL-ammattilaisiksi.  Japanilaisvarauksia on yksi, ammattilaisia nolla. Muuttaako Aito Iguchi tätä tilastoa merkittävästi? Ainakin hänen tuoreimman videon perusteella voidaan vastata, kyllä.

Jääkiekko

Lisää aiheesta - vinkit tai uutiset 2