VIDEOT: Vuosikymmenen TOP6 NHL-maalit!

Vuosikymmen on vaihtunut ja on aika aloittaa uusi vuosikymmen tarkastelemalla viimeisen kymmenen vuoden upeimpia NHL-osumia. NHL on muuttunut paljon nopeammaksi, pelaajat taitavimmiksi ja rohkeammiksi, joten kandidaatteja listalle on enemmän, kuin osaamme edes laskea. Listasimme teille kuitenkin mielestämme upeimmat TOP6 maalit!

6. Pavel Datsyuk purjehtii Nashville viisikon läpi 19.2.2013

Pavel Datsyuk aloittaa luistelun omalta puolustusalueelta ja jättää taakseen kaksi Nashville hyökkääjää ja tämän jälkeen näyttää siltä, että tila loppuu. Mitä vielä, Datsyuk päättää jatkaa luistelua ja purjehtii helpon näköisesti kolmen puolustajan läpi samalla kun he alkavat törkkimään kiekkoa lavasta siinä onnistumatta. Velho jatkaa luistelua ja nostaa kiekon Pekka Rinteen kainalon alta maalin perukoille. Datsyukia ei turhaan kutsuttu The Magic Maniksi ja houdiniksi. Hän oli todellinen taikuri!

5. Patrick Kane spin-o-rama 16.3.2013

Patrick Kane ei suinkaan ollut vuosikymmenen ainoa spin-o-rama maalin tekijä, mutta osumassa on pari asiaa joiden ansiosta se yltää listalle. Osumassa on nostalgiaa, sillä Kanen mentori sekä entinen Blackhawks pelaaja Denis Savard on tehnyt vastaavia temppuja. Pyörähdysmaalia tituleerataan ”Savardian Spin-o-ramaksi, mutta nimi ei kuitenkaan tule Deniksestä vaan Serge Savardista. Myöskään hän ei ole ensimmäinen spin-o-raman tekijä. Ensimmäinen rama-osuma nähtiin 1950 Doug Harveyn lavasta. Toinen syy Kanen osuman listalle yltämiseksi on etäisyys maaliin. Tuolta etäisyydeltä yläkulmaan. Huh.

4. Connor McDavidin silkkiset kädet heti paluun jälkeen 2.2.2016

Yhdenkään 18-vuotiaan menettäminen hetkeksi tulokaskauden alussa ei voi hetkauttaa yhtäkään seuraa. Ei ainakaan ainoastaan 13 ottelun jälkeen. Eihän? Ei pitäisi, mutta Connor McDavidin loukkaantuminen oli Edmontonille kyseisellä kaudella viimeinen naula pudotuspeliarkkuun. McJesus loukkaantui ainoastaan 13 ottelun jälkeen ja NHL-menetti satavarman Calder Trophy ennätyksen. Kolmen kuukauden loukkaantumisen jälkeen paluu jäälle oli kuitenkin räjähtävä ja heti ensimmäisessä ottelussa syntyi vuosikymmenen parhaimpien maalien listalle yltävä osuma. On varmaa, että McDavid tulee jatkamaan taiteilua ja nöyryyttämään vastustajia, kuten tässä osumassa Columbusta ja tämän vuosikymmenen päätteeksi upeimpien maalien listalla saattaa olla useita Connorin osumia.

3. Sidney Crosby tanssahtelee läpi öljymiesten 23.10.2018

Sidney Crosby on eittämättä vuosikymmenen paras NHL-pelaaja. Connor McDavidia ollaan tituleerattu samalla nimikkeellä, mutta tämä osuma tuo pisteet Crosbylle. Kapteeni suorastaan tanssahtelee läpi Stromen, Nursen ja saa vielä Talbotinkin näyttämään kaljaliigan maalivahdilta. Ainoastaan muutaman metrin päästä tilannetta seuraa muuan McDavid. Kun jäällä on kaksi sarjan parasta pelaajaa, niin odotukset ovat korkealla ja mitä vain voi tapahtua, mutta nyt Sid The Kid veti selvästi pidemmän korren.

2. Sonny Milano kestää paineen alla 16.10.2019

NHL:ssä nähtiin etenkin viime vuonna useita upeita jalkojen välistä tehtyjä maaleja, joista mieleen on jäänyt Tomas Hertlin osuma New York Rangersia vastaan sekä tietenkin Aleksander Barkovin taiturointi Montreal Canadiensia vastaan. Sonny Milanon osuma on kuitenkin ylitse muiden kahdestakin syystä. Syyt eivät tuo kunniaa suomalaisille, mutta ei oteta mitään pois tästä upeasta osumasta. Ensiksi Milano jallittaa Roope Hintziä ujuttamalla kiekon tämän jalkojen välistä ja tämän jälkeen Esa Lindellin sekä Hintzin ollessa aivan kintereillä Milano päättää siirtää kiekon jalkojen väliin ja nostaa sieltä ohi Ben Bishopin. Osuma nosti hymyn myös usein tunteensa peittävän John Tortella kasvoille, joka kertoo osuman ainutlaatuisuudesta.

1. Andrei Svechnikov toistaa ilmaveivin 17.12.2019

Carolina Hurricanesin Andrei Svechnikov teki NHL-historiaa 29. lokakuuta Calgary Flamesia vastaan tekemällä NHL:n ensimmäisen ilmaveivimaalin. Jos se onnistuu kerran, niin miksi ei onnistuisi toista kertaa? Niimpä Svechnikov päätti yrittää toisen kerran ja onnistui 17.12 Winnipeg Jetsiä vastaan ja teki samalla NHL:n toisen ilmaveiviosuman. Kaikessa voi onnistua kerran, mutta toistapa erityinen teko. Tämän takia maali ansaitsee kärkisijan vuosikymmenen upeimmissa osumissa.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia