Viisi mahdollista NHL laajennusjoukkuetta

Koska NHL valitsee seuraavan laajennusjoukkueen?

NHL logo

Tuskin keneltäkään on mennyt ohi NHL:n kuluvan kauden laajennus, kun pitkään listaan lisättiin 31. joukkue Vegas Golden Knights.

31 joukkuetta on hieman outo lukema parittomuuden takia, joten on lähes varmaa, että sarja tulee laajenemaan 32. joukkueeseen tulevina vuosina. Vahvimpana ehdokkaana on Houston, josta ollaan huhuttu jo kauan. Houston on Yhdysvaltain Texasin osavaltiossa sijaitseva kaupunki, ollen samalla myös yhdysvaltojen neljänneksi suurin kaupunki. Kaupungissa on NHL:ään kelpaava areena, sekä kaupungissa rikkaista sijoittajista ole puutetta.

Houston ei suinkaan ole ainut mahdollisista laajennusjoukkueista. Tässä listattuna neljä muuta kääntämätöntä korttia:

Kansas City

Kymmenen vuotta sitten ovensa avannut Kansas City Sprint Center vetää sisäänsä 17500 katsojaa. Tämän takia hallissa ollaan järjestetty kuusi neutraalia jääkiekko-ottelua avoinna olonsa aikana. ECHL- joukkue Kansas City Mavericksin omistaja Lamar Hunt jr. on kertonut avoimesti halustaan ja mahdollisuudesta tuoda joukkueensa NHL:ään jos hinnasta vain päästään sopuun.

Portland

Portlandin jääkiekko fanit ovat osoittaneet kykynsä kannustaa paikallisia urheilujoukkueitansa, sekä NHL:ään soveltuva halli tekee Portlandista hyvinkin vahvan laajennus kandidaatin.

Portlandin kiekko historia alkoi 1914 Rosebudsin Pacific Coast Hockeyn aloitteesta. Nykypäivänä WHL:n Winterhawks pelaa Moda Centerissä, joka on yksi suurimmista juniori kouluista. Areenalla on tilaa 18 000:lle kiekkofanille, joskin tällä hetkellä hallin pääasiallinen käyttäjä on NBA-joukkue Trail Blazers.

Portlandissa ei ole ikinä ollut NHL-joukkuetta, mutta kaukana se ei ole ollut. Vuonna 2000 puhuttiin Coyotesin siirtymisestä Oregoniin, mutta pääomistaja Microsoft perustaja Paul Allen piti joukkueen Arizonassa.

Quebec City

https://twitter.com/90sHockeyCard/status/934471987380056066

Quebec Cityn tarjous viimeisimmässä laajennusprosessissa jätettiin käyttämättä, joka antaa NHL:lle mahdollisuuden harkita tarjousta uudelleen.

Laajennushankkeen takana on Pierre Karl Peladeau, joka yrittää palauttaa lakkautetun Nordiquesin NHL:ään. Joukkue lähti Denveriin, sen muuttuessa Colorado Avalancheksi. Seura etsi silloin uutta hallia, mutta nykyinen Videotron Centre vetää sisäänsä 18 000 katsojaa.

Quebec olisi kahdeksas Kanadalaisjoukkue Franchise historiassa, mutta suurimpana haasteena olisi kaupungin koko. Joukkue olisi kanadalaiskaupunkien joukossa pienin ”vain” 500 000 asukkaalla.

Seattle

”Emerald City” on kertonut haluavansa NHL-joukkueen, mutta silti viimeisimmässä laajennuksessa vastoin NHL:än toivetta Seattle ei hakenut paikkaa. Syyksi on ilmoitettu uuden areenan rakennusprojekti.

Uutta hallia tuskin tullaan näkemään lähivuosina, sillä Oak View Group on luvannut sijoittaa 600 miljonaa dollaria vuonna 1962  rakennetun Key Arenan uudistamiseen.

Amerikkalaista jalkapalloa pelaava Seattle Seahawks kerää kotiotteluihinsa keskimäärin 70 000 katsojaa. Toiseksi suosituimpana katsojia vetää Seattle Soundersin jalkapallo-ottelut, joiden lehterit täyttyvät 42 000 katsojan keskiarvolla. Riittääkö Seattlessa siis enää NHL-faneja?