Virgil van Dijk Liverpooliin

Viimeinkn Jurgen Klopp sai haluamansa miehen. Van Dijk lähtee Southamptonista maailmanennätyssummalla.

Liverpool saa viimeinkin hollantilaisen topparin Virgil van Dijkin itselleen, mutta maailmanennästyssiirron se vaati. Van Dijk siirtyy Southamptonista Liverpooliin heti vuoden alusta, kun tammikuun siirtoikkuna jälleen aukeaa, ja hintalappu on komeat 75 miljoonaa puntaa. Van Dijkin odotettiin siirtyvän Liverpooliin jo kesällä, kun hollantilainen antoi Southamptonille siirtovaatimuksensa. Tuolloin siirto meni pieleen, koska Liverpool oli rikkonut siirtosääntöjä lähestymällä ehdotuksineen van Dijkiä luvattomasti.

Reilu ME-lukema

Liverpoolin van Dijkista maksama summa ylittää komeasti puolustajien edellisen siirtosummien maailmanennätyksen. Kesällä Manchester City maksoi Monacolle Benjamin Mendystä 52 miljoonaa puntaa, eli nyt ennätys rikotaan selvästi.

Van Dijk on antanut siirrosta jo oman tiedotteensa, jossa hän sanoi olevansa ilahtunut ja ylpeä liittyessään Liverpooliiin. Hän myös sanoi, että viime kuukausi Southamptonin kanssa oli hänelle hankala. Van Dijk jätettiin kokonaan pois Sotonin ryhmästä, joka pelasi tiistaina Tottenhamia vastaan, ja hävisi 2-5. Van Dijk oli tehnyt Sotonin kanssa uuden kuuden vuoden sopimuksen viime vuonna. Alunperin hän tuli Southamptoniin Celticistä Skotlannista syyskuussa 2015 15 miljoonalla punnalla.

Kuluvalla kaudella van Dijk on ollut koko ajan lähtökuopissa. Kun Liverpool ilmaisi kiinnostuksensa, niin van Dijk antoi Sotonille siirtopyynnön, ja sen seurauksena joukkueen manageri Mauricio Pellegrino laittoi hollantilaisen harjoittelemaan itsekseen. Van Dijk pelasi Southamptonin kanssa kauden ensimmäisen ottelunsa syyskuussa.

Liverpool on ilmoittanut, että van Dijk saa joukkueessa numeron neljä.

Puolustus on ollut jo pitkään Liverpoolin ongelmakohta, joten oli selvää, että joukkueen manageri Jurgen Kloppin oli jotain tehtävä peräpään vahvistamiseksi. Poolin hyökkäys on jo ”valmis”. Ja nyt Klopp sai haluamansa topparin joukkueeseensa.

Liverpool on jo päästänyt tällä kaudella 20 Valioliiga-ottelussa 23 maalia.

Kauppa oli kyllä kummallekin joukkueelle win-win -tilanne. Southamptonkin voitti, se pääsi eroon pelaajasta joka ei enää halunnut pelata joukkueessa, ja se sai sellaisen köntin rahaa, jolla Valioliigan alemman keskikastin joukkue pystyy vahvistamaan ryhmäänsä.