Washington Capitals teki nerokkaita sopimuksia 2010-luvun taitteessa

Tekikö Capitals vuonna 2008 ehkä koko NHL-historian parhaan diilin?

Alex Ovechkin, Washington Capitals

Vuonna 2010 muutamat jääkiekkoasiantuntijat saattoivat hieraista silmiään, kun NHL-joukkue Washington Capitals teki peräti kymmenen vuoden mittaisen pelaajasopimuksen ruotsalaisen Nicklas Bäckströmin kanssa. Joukkue teki kyseisen sopimuksen vain kaksi vuotta sen jälkeen, kun Washington oli kiinnittänyt Aleksander Ovechkinin seuraan vuonna 2008 peräti 13-vuoden mittaisella pahvilla. Washington otti todella ison riskin solmiessaan pienellä aikaa 13 vuoden ja 10 vuoden mittaiset sopimukset palkoilla jotka veivät hyvän siivun seuran palkkakatosta.

Aleksander Ovechkinilla NHL:n paras hinta-laatusuhde?

Kun vuonna 2019 miettii näitä sopimuksia, niin voidaan sanoa, että Washington teki todella nerokkaita ratkaisuja näiden kahden pelaajan kanssa. Aleksander Ovechkin on kiistattomasti koko Washington Capitalsin historian paras pelaaja ja venäläinen on voittanut muun muassa kahdeksan kertaa NHL:n runkosarjan parhaalle maalintekijälle ojennettavan Rocket Richard Trophyn. Äkkiä voisi luulla, että Ovechkin on koko sarjan paras palkkaisin pelaaja saavutuksiensa myötä mutta itseasiassa hänen cap hit, 9.5 miljoonaa dollaria on sarjan vasta 14. suurin. Kolmestatoista Ovechkinia enemmän tienaavasta pelaajasta vain viisi on pystynyt Ovien tavoin voittamaan Stanley Cupin. Venäläisen hinta-laatu-suhde on siis kieltämättä kohdillaan.

Nicklas Bäckström on ansainnut joka pennin

Mitä tulee Nicklas Bäckströmiin, niin ruotsalaisen cap hit on menestykseen nähden vieläkin naurettavampi kuin Ovechkinin. Bäckstörmin cap hit 6.7 miljoonaa dollaria on sarjan 66. suurin ja palkan perusteella mies on samassa arvoasteikossa Evander Kanen ja Brent Seabrookin kanssa. Bäckström on nakuttanut edellisen kuuden kauden aikana aina vähintään 70 tehopistettä ja voittanut niin ikään Stanley Cupin. Samanlaiseen suorittamiseen ei ole pystynyt kovin moni huomattavasti isompaa liksaa nostava pelaajakaan.

Pitkät sopimukset, uhka vai mahdollisuus?

NHL:ssä on tällä hetkellä tapana tehdä pitkiä diilejä pelaajien kanssa. Pitkät kallispalkkaiset sopimukset ovat kuitenkin aina riskisijoituksia ja yllättävän moni sopimus alkaa lopulta kaduttaa ja päättyy ulos ostoon ennen aikojaan. Ongelmana ei kuitenkaan ole isojen palkkojen maksaminen sen ansaitseville supertähdille. Ongelma on liian pitkien ja kalliiden diilien tekeminen niin sanotuille perus runkopelaajille tai yhden kauden komeetoille.

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä