Wenger Evertoniin, Napoliin, Pariisiin...?

Arsene Wenger on ilmeisesti ollut suosittu sen jälkeen, kun hän päätti jättää Arsenalin. Kysyntää on ollut miehen futistietämykselle, ja Wenger itse haluaa jatkaa managerina.

Arsene Wenger ei aio ryhtyä eläkeläiseksi, kun pesti Arsenalissa päättyy. Brittitabloidien mukaan kiinnostusta Wengerin palveluihin on paljonkin. Wenger itse on sanonut lehdille, että hän on saanut runsaasti tarjouksia sen jälkeen, kun uutisoitiin hänen jättävän Arsenalin. Lehtien mukaan Napoli ja Everton olisivat halukkaista neuvottelemaan Wengerin kanssa managerin hommista, ja PSG GM:n pestistä.

The Sunin mukaan Napoli olisi harkitsemassa Wengeriä, mikäli joukkueen nykyinen manageri Maurizio Sarri jättää seuran kesällä. Sarrin on huhuttu lähtevät Chelseaan uudeksi manageriksi Antonio Conten jälkeen. Napolin listalla on toki muitakin vaihtoehtoja Sarrin korvaajaksi, mainittu on ainakin Newcastlen manageri Rafael Benitez, PSG:n Unai Emery sekä nykyinen apuvalmentaja Marco Giampaolo.

Napoli olisi Wengerille varmasti houkutteleva vaihtoehto. Joukkueella on laadukas ryhmä, joka on tottunut pelaamaan hyökkäävää jalkapalloa.

The Sun kertoo myös, että Evertonin suurin omistaja Farhad Moshiri toivoo Wengeristä joukkueensa seuraavaa manageria. Moshiri olisi myös valmis maksamaan Wengerille saman palkan mitä tämä sai Arsenalissa, eli kahdeksan miljoonaa puntaa vuodessa.

Sam Allardycella on vielä yli vuosi jäljellä 18 kuukauden sopimuksesta, jonka hän teki tammikuussa Evertonin kanssa, mutta Big-Samista ilmeisesti halutaan eroon. Allardyce hommasi Evertonin kuiville putoamistaistosta, mutta ilmeisesti fanit ovat hyvin tyytymättömiä Allardycen perineglantilaiseen ja puolustavaan taktiikkaan.

Wenger saattaa suunnata myös Ranskaan. PSG haluaa hänet suureksi pomoksi, eli GM:ksi. Wenger saattaa myös palata entiseen seuraansa Monacoon, jos seuralle tulee tarvetta korvata nykyinen manageri Leonardo Jardim.

Kiinassakin ollaan oltu kiinnostuneita Wengerin palveluksista, ja sellaistakin on mainittu, että Wenger voisi olla kesän MM-kisoissa Japanin uuden päävalmentajan Akito Nichinon apuna. Lisäksi sekä FIFA että UEFA ovat tutkineet mahdollisuuksia käyttää Wengerin asiantuntemusta ensi kaudella.