Wenger jättää Arsenalin

Yksi aikakausi on päättymässä. Arsene Wenger tuli Arsenalin manageriksi vuonna 1996. Tämän kauden loputtua Wenger jättää seuran, 22 vuoden jälkeen.a

Arsenalin manageri Arsene Wenger on ilmoittanut, että hän jättää seuran tämän kauden jälkeen. 22 vuotta Arsenalin managerina ollut Wenger totesi aikaisemmin tänään lehdille, että ”nyt tuntuu olevan oikea hetki minulle jättää tämä työ”.

Arsenal ilmoitti yllättäen perjantaina aamulla, että Wenger jättää managerin paikan kesällä. Wenger oli ilmoittanut asiasta aikaisemmin harjoituksissa joukkueelle. Wenger kirjoitti viime vuoden kesällä uuden kahden vuoden sopimuksen. 68-vuotiaan Wengerin lähdöllä kesken sopimuskauden on spekuloitu jo pitkään, Arsenal on tälläkin kaudella ollut paha pettymys. Joukkue on nyt Valioliigassa kuudentena peräti 33 pistettä mestari Manchester Cityä perässä. Arsenal on myös 14 pistettä neljäntenä olevaa Tottenhamia perässä. Lontoolaisistakin joukkueista Arsenal on vasta kolmanneksi paras, kun vielä Chelseakin on sen yläpuolella.

Wenger oli melko tuntematon manageri vuonna 1996, kun hän tuli Arsenaliin. Heti ensimmäisenä kautenaan hän voitti Arsenalin kanssa tuplan, ja tämän jälkeen hänet nähtiin hyvin uudenaikaisena, jopa vallankumousellisena managerina. Wengerin valmennusmetodit olivat 90-luvulla uusia ja tehokkaita. Sittemmin hän selvästi on jäänyt nuorempien kelkasta. Wenger myös hankki seuraan silloin vielä uransa alussa olevat Patrick Vieiran ja Emmanuel Petit’n, ja näistä kahdesta tuli sittemmin Arsenalin vuosinaan maailmantähtiä.

Keväällä 2002 Arsenal voitti jälleen tuplan Englannin kentillä. Kaudella 2003-2004 Arsenal voitti Valioliigan mestaruuden häviämättä otteluakaan. Kaksi vuotta myöhemmin Wenger johdatti Arsenalin Mestareiden liigan finaaliin, jossa se kuitenkin hävisi Barcelonalle.Tästä alkoi Wengerin uran alamäki. Kauden 2006 jälkeen Arsenal ei ole voittanut muita turnauksia kuin FA Cupin, sen tosin kolmesti.

Arsenalin jääminen Euroopan suurseurojen kelkasta näkyi parhaiten viime vuoden Mestareiden liigan pudotuskierroksella Bayern Munchenia vastaan. Arsenal hävisi otteluparin maalein 2-10.

Viime vuosina Arsenal on valunut aina vain alaspäin Valioliigan sarjataulukossa. Katsojaluvut kotistadionilla ovat olleen myös laskussa. Wenger on myös viime vuosina menettänyt useita tähtipelaajia muihin seuroihin, muun muassa Robin van Persie, Cesc Fabregas ja Alexis Sanchez ovat mieluummin lähteneet pelaamaan muualle.