15-vuotias kiekkolupaus pelasi erikoisluvalla vanhempien kanssa - taklattiin tajuttomaksi

Jo 14-vuotiaana Crosbyyn sekä MacKinnoniin verrattu kanadalaislupaus Matthew Savoie pelasi erikoisluvalla useamman pelin vanhempien sarjassa WHL:ssä. Kaikki sujui hyvin, kunnes 19-vuotias Sekundiak taklasi hänet tajuttomaksi.

Kanadan juniorikiekkosarjoissa tehtiin sääntöpoikkeus 15-vuotiaan kiekkolupauksen Matthew Savoien kohdalla, jotta hän ei lähde USA:n juniorisarjoihin monien muiden maasta aikaisin lähteneiden tapaan. Jonathan Toews, Sidney Crosby sekä monet muut superlupaukset ovat lähteneet USA:n puolelle varhaisessa iässä ja tällä kertaa WHL-pomo Ron Robinson halusi sarjan muuttuvan ajan ja tilanteiden mukana.

-Meidän pitää muuttua ajan mukana ja tarjota nuorille huippulahjaakkuuksille kehittävä ympäristö, Robinson kommentoi Winnipeg Sunille.

Pelit sujuivat kohtuullisesti myös vanhempien seurassa ja 12 ottelua tuotti tehot 0+5, kunnes lauantaina 19-vuotias Marcus Sekundiak taklasi häntä avojäällä ja hän menetti tajuntansa ja tippui jään pintaan kuin räsynukke.

Tilanne on ymmärrettävästi kerännyt runsaasti kommentteja ja mielipiteitä:

Näiden kahden kommentoijan mielipide on selvä. Pidä pää ylhäällä!

-Muistaako kukaan, kun he kysyivät poikkeuslupaa sarjassa pelaamiseen? On oikea syy sanoa ei. Lapset tulevat pelaamaan siellä joka tapauksessa kun ikä antaa myöden, kommentoi Justin Kochen.

-Näin tapahtuu kun unohdat vartalontarkastelun nuorena. Pelaajat luistelevat ympäriinsä eivätkä odota iskua. Näen tätä kokoajan, Michael Morris vastaa.

Vaikka molemmat osapuolet painavat saman verran (82kg) ja pituuseroakin on Sekundiakin hyväksi ainoastaan seitsemän senttiä (175cm ja 182cm), niin neljän vuoden ikäero tuo huomattavan voima- ja etenkin taitotasoeron, joka riittää perusteeksi siihen, että nuoret eivät saa pelata vanhempien sarjassa WHL:ssä. Nyt kuitenkin pelaaja itse yhdessä valmentajansa kanssa on päättänyt hakea erityislupaa, niin pitäisi olla selvässä tiedossa ja muistissa jääkiekon ykkössääntö: Pidä pää ylhäällä!

TSN:n toimittaja Jim Thoth  kertoo Savoien saaneen tilanteessa aivotärähdyksen ja kaukaloon paluun ajankohtaa ei ole tiedossa.

Katso lisää urheiluvideoita  Vedonlyöntivihjeet lähteistä

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia