Youtube kertoo viisutuloksen?

Jos Youtube kertoo miten Euroviisuissa käy, niin sitten Saara Aallolla on vaikeuksia päästä finaaliin. Voitto menisi Israeliin, Bulgaria ja Espanja mitaleilla.

Voiko Euroviisu-menestystä päätellä siitä, kuinka paljon virallista kisakappaleen videota on katsottu Youtubesta? Jos voi, niin huonosti menee Suomella ja Saara Aallolla. Saaran Monsters -videota on katsottu toukokuun kuudenteen mennessä 684310. Yli miljoonan katselukerran on päässyt 22 videota.

Ykkönen katseluiden määrässä on Israel. Israelin Nettan TOY -videota on katsottu yli 18 miljoonaa kertaa.

Toiseksi eniten katsauksia on kerännyt Espanjan Amaia y Alfred Tu Canción -videolla, yli 5.8 miljoonaa kertaa. Kolmonen listalla on yllättäen Bulgaria. Maan EQUINOX -yhtyeen Bones -video on pyörinyt Youtubessa 4.1 miljoonaa kertaa.

 

Ruotsi ja Norja ovat luonnollisesti pärjänneet paljon Suomea paremmin. Ruotsalaisten esitystä on katsottu yli 2.8 miljoonaa kertaa ja norjalaisten videota yli 1.8 miljoonaa kertaa.

Jos Youtube -katselukerroilla spekuloi, niin jotenkin pitää osata ottaa huomioon Euroviisujen luonne. Oman maan laulua ei saa äänestää, mutta videota voi katsella kuka vain. Ehkä tämä selittää sen, että Islannin videota on katsottu muihin nähden surkean vähän, vain hieman yli 88 tuhatta kertaa.