Zdeno Chara allekirjoitti rahakkaan jatkosopimuksen

Chara nähdään NHL:ssä myös ensikaudella

Boston Bruins tiedotti keskiviikkona Twitterissä tehneensä tällä hetkellä loukkaantuneena olevan 41-vuotiaan kolossimaisen kapteeninsa Zdeno Cháran kanssa jatkosopimuksen.  Ensi kauden kattava sopimus takaa tsekkiläiselle muhkeat viisi miljoonaa dollaria. Tämän lisäksi bonusten kautta järkäle voi saada 1,75 miljoonan dollarin bonukset, jos näytöt kaukalossa miellyttävät seurajohtoa.

Pitkäaikaisella Bruins puolustajalla on ikää jo 41-vuotta, mutta se ei tunnu yli kaksimetristä miestä painavan. Kuluvalla kaudella Chara on pelannut 68 ottelua, joissa tsekkiläinen on iskenyt 7 maalia ja 16 syöttöpistettä, joten tehoja tuijottaessa meno ei ole kuitenkaan aivan nuoruusvuosien kaltaista. Chara on Boston Bruinsille kuitenkin todella tärkeä pelaaja. Monet muut joukkueet voivat vain haaveilla Charan kaltaisesta mentorista nuorten pelaajien kehitystä ajatellen.

Tehopisteitä ei kannata silti tuijottaa liikaa, sillä Chara on NHL:n tämän kauden plus-miinus-tilaston kärkisijoilla lukemalla +26! Hän on kapteenina johdattanut edustamansa seuran Itäisen Konferenssin kakkossijalle. Eroa ykkösenä olevaan Tampa Bay Lighningiin on vain kaksi pistettä.

Nähtäväksi jää pystyykö Chara toistamaan uransa kohokohdan tällä kaudella, kun he voittivat yhdessä Bruinsin kanssa Stanley Cupin vuonna 2011.

Chara on pelannut NHL:ssä kaudesta 1997-98 asti. Otteluita on kertynyt kunnioitettavat 1418. Näissä Chara on takonut huimalla laukauksellaan puolustajalle varsin maittavat 195 maalia ja 432 syöttöpistettä.