African Cup of Nations: Uganda - Senegal 5.7.2019, Mane ja Koulibaly jatkopaikkaa hakemassa

Senegal on ottelussa selvä suosikki. African Cup of Nationsissa se ei ole vielä mitään ylivoimaista esittänyt, mutta paperilla sen joukkue on aivan eri tasoa kuin Uganda.
Uganda - Senegal
Heinäkuu 05,2019
22:00

Afrikan mestaruusturnauksessa African Cup of Nationsissa pelataan kahdeksasosafinaaleja. Uganda on altavastaaja, kun se kohtaa Senegalin. Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 8.20 – 3.75 – 1.51. Senegalin kertoimet ovat vielä lujassa laskussa, esimerkiksi Bet365:llä Senegalin kerroin on parissa päivässä pudonnut 1.53:stä 1.45:een.

Uganda tuli kakkoseksi lohkossa, jonka voitti kisojen isäntä ja ennakkosuosikki Egypti. Se avasi turnauksensa voittamalla Kongon 2-0. Seuraavassa Uganda pelasi Zimbabwen kanssa 1-1 ja lohkon päätösottelussa Egypti voitti sen 2-0. Uganda ei missään nimessä ollut pulassa lohkossaan, Egyptia vastaan pallonhallinta oli 50/50 ja maalia kohti menneet laukaukset Egyptille 6-4.

Senegal oli kakkonen lohkossa, jonka voitti Algeria. Algerialle Senegal hävisi 0-1, mutta kaksi muuta ottelua se voitti. Tansania meni nurin 2-0 ja Kenian 3-0.

Senegalin kokoonpanossa Mane, Koulibaly, Gueye ja muut starat

Ugandasta on tullut jonkinainen suosikkijoukkue Afrikan mestaruusturnauksessa, ainakin tähän suuntaan siitä kirjoitetaan urnausraporteista. Senegal oli jonkinlainen yleisön suosikki Venäjän MM-kisoissa viime kesänä, ja nyt samaa suosiota on tullut ugandalaisille.

Joukkueet ovat FIFA:n rankkauksissa kaukana toisistaan, ja tämä ilmeisesti on perustana sille, että Senegal on vetomarkkinoilla hyvin suuri suosikki.

Ottelussa on tiukka taistelupari. Senegalin kapteeni, Liverpoolissa Mestareiden liigan voittanut Sadio Mane kohtaa Ugandan maalivahdin Denis Onyangon. Onyango pelaa Etelä-Afrikan liigassa, ja kolme vuotta sitten hän voitti Mamelodi Sundownsin kanssa Afrikan Mestareiden liigan. Kumpikin pelaajista oli mukana, kun valittiin vuoden 2018 Afrikan vuoden joukkuetta.

Manen lisäksi Senegalin joukkue on täynnä kovissa eurooppalaisissa sarjoissa pelaavia tähtiä. On Napolin Koulibaly, Interin Balde, Evertonin Gueye ja moni muu. Yksikään ugandalainen ei pelaa huippusarjoissa, suurin osa pelaajista pelaa Afrikassa.

Uganda ei ollut aivan kehno Egyptiä vastaan

Mane on tehnyt turnauksessa nyt kaksi maalia, kumpikin tuli Kenia-ottelussa. Hattutempunkin Mane olisi voinut tehdä Keniaa vastaan, mutta ensimmäisen jakson rankkari epäonnistui.

Ainakin puheen tasolla Mane on motivoitunut. Hän sanoi France Footballin haastattelussa, että ” olisin jopa valmis vaihtamaan Mestareiden liigan voiton African Cup of Nationsin voittoon”.

Kokenut veskari Onyango on päästänyt turnauksessa kolme maalia.

Ugandan kovin ottelu alkulohkossa oli Egyptiä vastaan. Ottelu oli tasainen yli puolen tunnin, kunnes toinen Liverpoolin tähti, Mo Salah teki avausmaali. Toisella jaksolla Uganda oli hyvin pelissä mukana, mutta ei saanut palloa maaliin pakoistaan.

Senegal ja Uganda ovat viimeksi kohdanneet vuonna 2017, silloin pelattiin harjoitusottelu, joka päättyi 0-0.

Ugandan mahdollinen avaus: Onyango, Awanyi, Wasswa, Walusimbi, Wadada, Azira, Miya, Aucho, Kyambadde, Abdu, Okwi

Senegalin mahdollinen avaus: Gomis, Gassama, Kouyate, Koulibaly, Ciss, Gueye, Ndiaye, Sarr, Saivet, Mane, Niang

 

Jostain syystä vetomarkkina on sitä mieltä, että ottelussa ei tule maaleja. Alle 2.5 maalia saa niinkin pieniä kertoimia kuin Unibetin 1.37. Yli 1.5 maalia Unibetin kertoimella 1.63 on varmasti hyvä veto.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä