African Nations Cup: Senegal - Algeria 19.7.2019, tasaistakin tasaisempi finaali

Senegal ja Algeria vaikuttavat ennen loppuottelua hyvin tasavahvalta parilta. Senegalin vahvuus on raudanluja puolustus, Algerian hyökkäys taas on ollut parempi.
Senegal - Algeria
Heinäkuu 19,2019
22:00

Senegal ja Algeria selvisivät African Nations Cupin loppuotteluun hyvin niukasti. Senegal pudotti semifinaaleissa Tunisian 1-0. Ottelun ainoa maali tuli jatkoajalla, kun Tunisian veskari Hassen torjui Sadio Manen vaparin Bronnin takaraivon kautta omaan verkkoon. Tunisia sai vielä ottelun lopussa rankkarin, mutta VAR perui tämän tuomion.

Algeria voitti omassa välierässään Nigerian 2-1. Voittomaali tuli pelin viimeisellä potkulla, kun Riyad Mahrez laukoi vaparin verkkoon.

Vetopuolella ottelu on melkein niin tasainen kuin olla ja voi, Unibetilla kertoimet ovat 2.80 – 2.95 – 2.90.

Joukkueet olivat Nations Cupissa samassa alkulohkossa. Keskinäisen ottelun Algeria voitti niukasti 1-0, mutta ei siitä ottelusta voi vetää johtopäätöksiä oikein mihinkään suuntaan. Senegal voitti pelissä pallonhallinnan ja maalilaukaukset, sattui vain käymään niin, että Algerian kuti meni verkkoon.

Alkulohkon tappiota lukuunottamassa Senegal on voittanut kaikki muut turnauksen ottelut. Algeria on voittanut kaikki pelinsä, pudotuspeli Norsunluurannikkoa vastaan ratkesi vasta rankkareilla.

SENEGAL-ALGERIA-afrikancupin-loppuottelu

Peräpää pitää

Senegalin puolustus on ollut turnauksessa kivikova. Algerian tekemä maali alkulohkossa on ainoa osuma, joka koko turnauksessa on mennyt Senegalin verkkoon.

Algeria ei ole paljoa kehnompi. Se on päästänyt kahdessa viimeisimmässä pudotuspelissä maalin per ottelu, ei muita osumia.

Algerian hyökkäys on sitten ollut hivenen Senegalin hyökkäystä parempi. Se on tehnyt 12 maalia, ja Senegal yhdeksän.

Senegalilla ei ole muita loukkaantuneita kuin aikaisemmin turnauksessa kätensä murtanut maalivahti Edouard Mendy. Maalissa on Mendyn loukkaatumisen jälkeen pelannut Serie A:n SPAL:n veskari Alfred Gomis, ja hän on ollut hyvä. Gomis valittiin semifinaalin parhaaksi pelaajaksi.

Senegalin päävalmentajan Alou Cissen suurin valintapulma on se, että kenet laittaa kärkeen Sadio Manen rinnalle. Laidalla on valittavaa Krepin Diattasta, Keita Balde Diaosta ja Ismaila Sarrista.

Algeria saattaa myös hyvinkin laittaa kentälle aivan saman avauksen kuin välierässä. Joukkueella ei ole loukkaantuneita.

Finaalikokoonpanoissa tuskin yllätyksiä

Joukkueiden välille on paha vetää eroa. Useampikin asiantuntija totesi välierien jälkeen, että Algeria on ollut turnauksen paras joukkue. Senegal taas on korkeimmalle rankattu afrikkalainen joukkue.

Kumpikin on hyvä joukkue, maailmantähtien Manen ja Mahrezin johtamina.

Finaali on luonnollisesti hyvin tarkkaa pelaamista, riskit pidetään mahdollisimman pieninä. Algerian ottanee aktiivisemman roolin, sen hyökkäys on kulkenut. Ehkä Algerialla on pieni henkinen yliote alkulohkon voiton jälkeen.

Senegalin mahdollinen avaus: Gomis; Gassama, Sabaly, Koulibaly, Kouyate; Sarr, Mane, Gueye, Ndiaye, Saviet; Niang

Algerian mahdollinen avaus: Mbolhi; Zeffane, Bensebaini, Mandi, Benlamri; Mahrez, Belaili, Geudioura, Feghouli, Bennacer; Bounedjah

 

Eiköhän tässä hyvin tasaväkisessä finaalissa mennä jatkoajalle useammin kuin joka kolmannella kerralla. Kerroin 2.95 sopii tähän hyvin.

Aseta vetosi