African Nations Cup: Tunisia - Nigeria 17.7.2019, kumpikin putosi hyvin niukasti

Nigeria putosi finaalista ottelun viimeisellä potkulla, ja Tunisia putosi jatkoajan epäonnisella omalla maalilla. Päävalmentajat saattavat laittaa vaihtomiehiä kentälle.
Tunisia - Nigeria
Heinäkuu 17,2019
22:00

Tunisia putosi African Nations Cupin finaalista Senegalille. Ratkaisu tuli jatkoajalla, kun Tunisian Bronn laittoi pallon omaan maaliin. Kumpikin joukkueista oli tuhrinut rankkarin varsinaisen peliajan loppupuolella.

Nigeriä hävisi oman välieränsä Algeriaa vastaan. Tiukka se oli tämäkin ottelu. Peli päättyi 2-1 ja Algerian Mahrez teki voittomaalin yliajan viidennellä minuutilla.

Pronssimatsit ovat usein vähän niin ja näin, mutta ainakin joukkueiden nuoremmat pelaajat varmasti haluavat nousta esille. Vanhemmat varmaan haluaisivat jo uimarannoille, lomaa ei ole enää paljoa jäljellä.

Tunisia on FIFA:n rankkauksissa parikymmentä sijaa Nigerian yläpuolella, mutta Nigeria on ottelun suosikki. Unibetilla pelin kertoimet ovat 3.10 – 3.10 – 2.50.

KATSO KAIKKI AFRIKAN MAIDEN TURNAUKSEN MATSIT ILMAISEKSI LEO VEGAS SPORTISTA

Bronnin kupolista kassiin

Tunisia voisi aivan hyvin nyt valmistautua loppuotteluun. Senegalia vastaan peli oli ympäripyöreän tasainen. Tunisia vielä voitti maalia kohti tulleet laukaukset 2-1. Joukkueiden epäonniset rankkarit tulivat toisella jaksolla kuuden minuutin välein.

Lopullinen ratkaisumaalikin oli sitten todella epäonninen. Tunisian maalivahti Hassen torjui Sadio Manen vapaapotkun, mutta pallo osui torjunnasta Dylan Bronnin takaraivoon ja siitä verkkoon. Tunisialle jo vihelleettiin toinen rankkari jatkoajan loppupuolella, mutta sitten VAR perui tuomion.

Vaikka semifinaali oli epäonninen, niin Tunisia on pelannut hyvät kisat. Se aloitti vaatimattomasti kolmella tasapelillä. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella se pudotti Ghanan rankkareilla ja seuraavalla yllättäjä-Madagaskarin selvästi 3-0.

Tunisian ongelma on ollut ottelun loppupuoli. Jokainen sen päästämä maali on tullut ottelun viimeisen kolmanneksen aikana. Tunisiaa valmentaa Ranskan maajoukkueen entinen tähti Alain Giresse.

Nigerian pudottanut Ryad Mahrezin maali välierässä oli komea osuma vaparista. Se oli ottelun viimeinen potku. Tämäkin ottelu olisi voinut kääntyä toiseen suuntaan aivan hyvin. Nigeria voitti välieränsä maalia kohti menneet kudit 4-2.

Nigeria pudotti aikaisemmilla kierroksilla hallitsevan mestarin Kamerunin 3-2 ja nousussa olleen Etelä-Afrikan 2-1. Vaikka Nigeria saikin välierässä aikaan neljä kutia maalia kohti, niin se ei kuitenkaan ollut aikaisempien otteluiden tavoin vaarallinen ja luova joukkue.

Alkulohkossa Nigeria voitti ensin Burundin ja Guinean 1-0, kunnes viimeisessä ottelussa meni häviämään kisojen yllättäjälle Madagaskarille 0-2.

Parhaat tarjoukset ja striimit urheilutapahtumiin

  • Pelisivusto
  • Nappula
  • Bonus
  • Arvio
  • Tietoja

Tuoreita jalkoja kokoonpanoihin

Nigerian saksalais-ranskalainen valmentaja Gernot Rohr ylisti semifinaalin jälkeen joukkuettaan. Viime kesän MM-kisoissa Nigerian joukkue oli nuorin ja nuori se on edelleen. Rohr totesi, että kokemuksen myötä ryhmä paranee vielä.

Nigerian ongelma välierässä oli se, että sillä oli hankaluuksia Algerian kovan prässin kanssa. Joukkue vaikutti siltä, että se oli jo aika puhki. Valmentaja Rohr joutunee vaihtamaan useamman pelaajan avauksessaan, nuorilta alkavat jo olla paukut lopussa.

Rohrilla on pronssipelissä vielä hyvät mahdollisuudet antaa useammallekin nuorelle kokemusta arvokisoista. Paderbornin puolustaja Collins oli välierässä pulassa Mahrezin kanssa, ja hän joutunee nyt vaihtopenkille.

Nigerian Ighalo on tähän mennessä turnauksen paras maalintekijä neljällä osumalla. Shanghain mies pelannee pronssimatsissakin.

Tunisian päävalmentaja Giressekin saattaa laittaa tuoreita jalkoja kentälle. 18-vuotias Leverkusein keskikentän Lamti saattaisi tulla kokeilemaan miesten arvokisojen meininkiä.

Tunisian mahdollinen avaus: Mouez; Bronn, Meriah, Hadadi, Khazri; Sassi, Lamti, Skhiri; B Mohamed, Msakni, Khenissi

Nigerian mahdollinen avaus:
Akpeyi; Ekong, Omeruo, Awaziem, Collins; Kalu, Musa, Etebo; Chukwueze, Onyekuru; Ighalo

 

Ei ole mitään erityistä syytä miksi Nigerian pitäisi olla ottelussa suosikki. Jos päävalmentajat laittavat vaihtoruljetin pyörimään, niin tämä lienee Tunisian etu, sillä on kokeneempaa sakkia penkillä. Unibet antaa kertoimen 2.30 sille, että Tunisia vie pronssit. Siihen panos.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä