Ajax - Standard Liege 14.8.2018, neljän maalin avausottelu

Ajaxilla on etulyöntiasema Mestareiden liigan karsinnoissa. Vierasjoukkue Standard Liegen on voitettava, tai sitten on pelattava vähintään kuuden maalin tasapeli.
Ajax - Standard Liege
Elokuu 14,2018
21:30

Amsterdamin legendaarinen Ajax sekä belgialainen Standard Liege pelasivat Liegen kotikentällä Mestareiden liigan karsintakierroksen ensimmäisen osan tasan 2-2.

Lopputulos oli melkoinen pelastus kotijoukkueelle. Ajax oli puoliajalla jo 2-0 -johdossa, mutta Standard Liege tuli yliajan neljännen minuutin rankkarilla vielä tasoihin. Peli oli tilastojen mukaan melko tasainen. Ajax voitti pallonhallinnan 55-45, mutta Standard Liege vei laukaukset 18-11. Kaksi tehtyä vierasmaalia on iso etu Ajaxille.

Vaikka Ajax menettikin ensimmäisessä osassa selvän johdon, niin kyllä lopputulos on sille hyvä tulos. Se voi lähteä kotiotteluun kontrolloimalla peliä ja minimoimalla riskit. Ensimmäinen maali on ottelussa hyvin tärkeä.

Ajax pelasi viikonloppuna avausottelun Hollannin liigassa, ja sekin päättyi tasan. Kotitasuri 1-1 pientä Heraclesia vastaan on varmasti pettymys Ajaxille, mutta luultavimmin valmistautuminen oli jo laitettu tämän illan peliin.

Avausottelussa Ajaxin maalit tekivät 35-vuotias veteraani Huntelaar sekä kesällä Southamptonista tullut serbi Dusan Tadic.

Amsterdam lähtee kotiotteluun ilman puolustuksen Veltmania sekä kärkipään Bandea, Cernya ja Dolbergia.

Dusan Tadicin lisäksi Ajax hankki kesällä toisenkin pelaajan Valioliigasta. Daley Blind tuli Manchester Unitedista takaisin ”kotiin”, ja hän on joukkueen avauksessa vasemman keskikenttäpelaajan paikalla.

Kahden maalin takaa nouseminen tasoihin on Standard Liegelle varmasti jonkinlainen henkinen etu. Sen ensimmäisen maalin Amsterdamissa teki Carcela-Gonzales. Rankkarin laukoi vaihdosta mukaan tullut Emond.

Standard Liege on valmiimmassa kunnossa kuin Ajax. Se on pelannut Belgian liigaa on jo kolme kierrosta. Avauksessa joukkue voitti Gentin kotonaan 3-2, kaksi seuraavaa on jäänyt maalittomiksi tasureiksi Standard Liege pelasi kauden alla myös Belgian Super Cupin ottelun, jossa se hävisi hallitsevalle mestarille Club Bruggelle 1-2.

Standard Liegen ainoa sivussa oleva pelaaja on loukkaantunut hyökkääjä Lestienne.

2-2 -tilanne luonnollisesti vaikuttaa hyvin paljon ottelun kulkuun. Vierasjoukkueen on pakko jossain vaiheessa hyökätä, mutta luultavasti se vain enempi kyttää paikkoja avausjaksolla. Ajax ei tule hyökkäämään yltiöpäisesti, ja vieraille riittää yksi maali.

Ajaxin mahdollinen avaus: Onana – Mazraoui, de Ligt, F. de Jong, Tagliafico – Schone, Blind – Neres, Ziyech, Tadic – Huntelaar

Standard Liegen mahdollinen avaus: Ochoa – Cavanda, Luyindama, Laifis, Fai – Agbo, Marin – Carcela-Gonzalez, Bastien, Mpoku – Emond

FC Barcelonankin faneilla on ottelussa jännitettävää:

 

 

Vetomarkkinoilla peli on selvä, Unibetilla kertoimet ovat 1.35 – 5.20 – 8.50. Ajax on tyytyväinen tasatilanteeseen, ja Standard odottanee ottelun loppupuolelle ennen kuin ottaa riskejä. Keskikenttä varmaan kummallakin on alkuottelussa hyvin varovainen ja laitapakit tiukasti omalla kenttäpuoliskolla. Unibetin kerroin sille, että peli on puoliajalla tasan on 2.70. Sen voi pienellä pelata.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä