Ampumahiihdon MM 2019 – Pikamatka 7.5km Naiset - 8.3.2019 Klo 17:15

Ampumahiihdon MM-kisat 2019 alkavat Östersundissa. Kaisa Mäkäräinen lähtee yhtenä ennakkosuosikeista naisten pikamatkalle perjantaina.
Ampumahiihdon MM 2019 Östersund – Pikamatka 7.5km Naiset
Maaliskuu 08,2019
17:15

Ruotsin Östersundissa järjestettävät ampumahiihdon MM-kisat tarjoavat heti ensimmäiselle henkilökohtaiselle matkalle mahtavan suomalaisen pelikohteen. Kaisa Mäkäräinen näytti viimeisissä maailmancupin kisoissa todella vahvaa nousukuntoa ja nyt suomalaisässä on saanut vielä alle kolmen viikon puhtaan valmistautumisen kotimaisemissaan Kontiolahdella.

Mäkäräinen aloitti kauden vahvasti, mutta sittemmin mystisesti kadonnut ammunta on horjuttanut tekemistä. Tekniikkavirhe saatiin kuitenkin kuriin ja viimeiset kisat ennen pientä paussia olivat jälleen erittäin vahvoja. Anterselvassa sekä Pohjois-Amerikan osakilpailuissa suomalainen ampui jälleen mainiosti ja tuloksena oli heti kaksi perättäistä paikkaa palkintokorokkeella.

Mäkäräiselle tilanne on myös henkisesti helpompi kuin monesti aiemmin. Alkukauden tykkikisat ovat suurelta yleisöltä unohtuneet ja suurimmat odotukset ovat muiden lajien supertähtien harteilla. Kaikkien huippunaisten yläpuolella leijuu kuitenkin myös vähintään keskisuuria kysymysmerkkejä.

Tsekkaa myös: Miesten 10km  Coolbet tarjoaa Johannes Bön voitolle kertoimeen 1.8 

Saksan harvakseltaan kisannut ja terveysongelmista kärsinyt Laura Dahlmeier on yleisesti saatu kisan suurimmaksi suosikiksi (Betwayn kerroin 5.00). Tätä on hieman vaikea ymmärtää, sillä tällä kaudella kaiken voittanut saksalainen on ollut kaukana parhaastaan. Edes ammunta ei ole ollut tutun varmaa.

Anastasiya Kuzmina (voittajakerroin 7.00) on monien papereissa kakkossuosikki. Viimeistä kautttaan hiihtävä Kuzmina hakee nimenomaan arvokisamenestystä, mutta Östersund ei ole koskaan ollut naisen lempiratoja. Nyt kisat käydään vielä hieman normaalia myöhemmin ja ainakin osin keinovalon turvin, mikä tekee olosuhteista vieläkin haastavammat.

Italian kova kaksikko Dorothea Wierer- Lisa Vittozzi sekä jostain aivan uuden kevään löytänyt Norjan Marte Olsbu Røiseland ovat etukäteen ajateltuna Mäkäräisen muut haastajat. Jos tämän kuusikon ulkopuolelta pikakisan voittaja löytyy, puhutaan todella kovasta yllätyksestä.

Mäkäräiselle lähtö tämänkertaisiin MM-kisoihin on montaa muuta arvokisareissua helpompi. Myös Östersundin rata pitäisi sopia suomalaiselle mukavasti. Mäkäräisen paras kisa etukäteen on takaa-ajo, mutta kyllä pikamatkallakin on täydet saumat aina kultaan asti.

Suomen joukkue ampumahiihdon MM-kilpailuihin 2019


Naiset:

Mari Eder
Venla Lehtonen
Suvi Minkkinen
Kaisa Mäkäräinen
Laura Toivanen
Vara: Jenny Fellman

Miehet:

Tuomas Grönman
Olli Hiidensalo
Jaakko Ranta
Tero Seppälä
Vara: Tuukka Invenius

Valmennus:

Jonne Kähkönen, päävalmentaja
Juha Papinsaari

TV – Lähetykset

Suorat TV-lähetykset netissä https://www.eurovisionsports.tv/ibu/

Betwayn komea kerroin 7.00 Mäkäräiselle kelpaa mukavasti peleihin.

Aseta vetosi