Argentiina - Islanti la 16.6.2018, Etelä-Amerikan jättiläinen kohtaa turnauksen mustan hevosen.

Jalkapallon MM-kisoissa ottelut jatkuvat, kun erittäin mielenkiintoisessa kamppailussa yhteen iskevät Argentiina ja Islanti. Kyseessä on miehistöjen ensimmäinen kohtaaminen. Etukäteen ajateltuna La Albiceleste on lohko D:n suurin voittajasuosikki yhdessä Kroatian kanssa, ja parhaimmillaan heitä voidaan pitää turnauksen potentiaalisena mestariehdokkaana. Mistään selkeästä ottelusta ei kuitenkaan ole kysymys, sillä edellisissä arvoturnauksissa odotettua paremmin menestynyt Strákarnir Okkar voidaan luokitella realistisesti turnauksen yhdeksi mustaksi hevoseksi.
Argentiina - Islanti Jalkapallon MM-kisat 16.6.2018
Argentiina - Islanti
Kesäkuu 16,2018
16:00

Argentiina – Islanti – kertoimet otteluun

Todella mielenkiintoinen ottelu heti kisojen kärkeen. Jatkaako Islanti siitä mihin viimeksi jäi vai onko nyt Argentiinan vuoro painaa oikein kunnolla kaasua ja napata himoitut pokaali Lionel Messille, joka ei pahemmin näitä isoja maajoukkueturnauksia ole päässyt voittamaan. Nälkä on ”Kirpulla” varmasti todella kova, joten ykköstä kehiin tähänkin peliin?

Ottelun vedonlyöntikertoimet peliin suorastaan houkuttelevat pelaamaan Islantia ainakin jollain tasoituksella, sillä Unibet antaa peliin 1.37 – 4.95 – 11.00 kertoimet. Tulosvedossa Islannin yllätysvoitto tuo rahat takaisin vähintään kertoimella 20.00 (1-0), joten siitä voi jokainen pohtia mitä tässä pelissä on odotettavissa. Kaikki odottavat Lionel Messin ja Sergio Agüeron vievän Argentiinan helppoon voittoon, mutta ihan niin helppoa se ei välttämättä ole.

Unibet tarjoaa näihin peleihin myös omaa monivetoa, jossa pelaaja voi heittää betsit vaikkapa 0-0, 1-0, 0-1 ja 1-1 tuloksille. Joku noista osuu ja kerroin 3.00 tuo rahat takaisin. 2-0, 0-2, 2-1 ja 1-2 tuo puolestaan rahat takaisin kertoimella 3.75. Vai olisiko tämä sittenkin 3-0 – 0-3, 3-1 tai 1-3 matsi? Sille kerroin on jo 6.00. Katso muut kertoimet Unibetiltä.

Maalintekijöistä Messille tästä on suorastaan pakko betsata jotain. Ensimmäinen tai viimeinen maali toisi 3.30 kertoimella massit takaisin, maali ottelussa 1.81 kertoimella. Jos veikkaat että Messi ei onnistu maalinteossa tässä ottelussa, siitä saisit rahat takaisin kertoimella 1.92. Lionel Messi ja yli 5.5 laukausta toisi kertoimen 1.90, alle 5.5 / 1.80. Entä tuleeko Messin kaksi maalia (5.00) vai peräti hattutemppu? 21.00? Nyt kannattaa varautua isoilla vedoilla…

 

Argentiina – Islanti kokoonpanot

Tässä ottelussa molemmilla on paljon hyviä vaihtoehtoja kentälle, avauksessa saatetaan nähdä esimerkiksi nämä pelaajat:

Argentiina (4-2-3-1)
Caballero – Tagliafico, Rojo, Otamendi, Salvio – Biglia, Mascherano – Maria, Messi, Meza – Agüero

Islanti (4-4-1-1)
Halldorsson – Magnusson, Sigurdsson, Ingason, Saevarsson – Bjarnason, Hallfredsson, Gunnarsson, Gudmunsson – Sigurdsson – Finnbogason

Argentiina

Karsinnoissa Argentiina nappasi lohkonsa kolmannen sijan Brasilian ja Uruguayn jälkeen. Sinivalkoiset keräsivät pisteitä 28 kappaletta, ja maalinteossa miehistö onnistui 19 kertaa. Hyökkäyspelaaminen ei ollut heidän suuri vahvuus, sillä esimerkiksi Brasilia onnistui maalinteossa yli 40 kertaa. ”La Albiceleste” omasi karsinnoissa vahvan puolustuspelaamisen, sillä heitä vastaan viimeisteltiin maaleja toiseksi vähiten. Tuttuun tapaan Lionel Messi kantoi hyökkäyspäässä suurinta vastuuta seitsemällä maalillaan.

Kuluvan vuoden aikana Argentiina on pelannut muutaman harjoitusottelun. Niistä ensimmäinen päättyi kahden maalin voittoon Italiasta, kun taas viimeisimmässä taistossaan miehistö jäi täysin Espanjan jalkoihin. Tuolloin puolustuspelaaminen oli hälyyttävän heikkoa, vaikka yhden harjoitusottelun perusteella on turhaa tehdä suuria johtopäätöksiä. Kaikki kilpailut mukaan lukien Argentiina on viimeiseen kymmeneen kamppailuunsa jäänyt maaleitta vain kahdesti, mutta sinivalkoiset kokivat etenkin karsintojen loppuvaiheilla useampia yllättäviä pistemenetyksiä. Tasapelit Perua ja Venezuelaa vastaan olivat niistä isoimpia pettymyksiä.

Argentiinan joukkue esiteltynä videolla:

Islanti

Islanti tuli jalkapalloyleisön tietoisuuteen, kun edellisissä EM-kilpailuissa sinipaidat onnistuivat etenemään kahdeksan parhaan joukkoon. ”Strákarnir Okkar” nappasi alkulohkossa tasapelin Portugalia vastaan, joka eteni lopulta mestaruuteen asti. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kaatui puolestaan Englanti, ja Ranskaa vastaankin miehistö onnistui maalinteossa kahdesti. Patonkimaata vastaan yhteen uuteen yllätykseen venyminen ei enää onnistunut, mutta urakka oli siltikin erittäin onnistunut.

Karsinnoissa Islanti pelasi samassa lohkossa Suomen kanssa. Sinipaidat nappasivat ykköspaikan kerättyään seitsemän voittoa, yhden tasapelin ja vain kaksi tappiota. Maalinteossa miehistö onnistui 16 kertaa, ja varsinkin kotietu oli läpi karsintojen erittäin merkittävä. Siellä vastustajat eivät onnistuneet saamaan pistettäkään. Hyökkäyspelaamisessa ei ollut johtavaa maalintekijää, vaan parhaimmillaan Gylfi Sigurdsson onnistui maalinteossa neljästi. Yhteensä neljä pelaajaa onnistui maalinteossa vähintään kahdesti.

Alkuvuoden aikana Islanti on ehtinyt pelaamaan neljä harjoitusottelua. Niissä vastustajina ovat olleet kahteen otteeseen Indonesia, Meksiko ja Peru. Kahdessa edellisessä taistossa sinipaitojen verkkoon on tehty hälyyttävästi kuusi osumaa, mutta puolestaan Indonesiaa vastaan miehistö onnistui maalinteossa yhteensä kymmenen kertaa. Karsintojen päättymisen ja kevään harjoitusotteluidensa välissä Islanti pelasi viime vuoden lopullakin muutamia harjoitustaistoja. Niissä sinipaidat hävisivät niukasti Tshekille ja pelasivat vähämaalisen tasapelin Qataria vastaan.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Argentiinan ja Islannin kamppailu käydään Moskovassa Spartak stadionilla. Ottelu alkaa kello 16.00 Suomen aikaa. Stadionille mahtuu 43 298 ihmistä.

D-LOHKON OTTELUT

OTTELUENNAKKO

PÄIVÄMÄÄRÄ

STADION

VEIKKAAMAAN
Argentina vs Iceland World Cup 2018

Argentiina vs Islanti ennakko

16/06
16:00

Otkrytie Arena, Moskova

Veikkaa Unibetilla »
Croatia vs Nigeria World Cup 2018

Kroatia vs Nigeria ennakko

16/06
22:00

Kaliningrad Stadium, Kaliningrad

Veikkaa Unibetilla »
Argentina vs Croatia Betting Preview

Argentiina vs Kroatia ennakko

21/06
21:00 am

Nizhny Novgorod Stadion, Nizhny Novgorod

Veikkaa Unibetilla »
Nigeria vs Iceland World Cup 2018

Nigeria vs Islanti ennakko

22/06
18:00 am

Volgograd Arena, Volgograd

Veikkaa Unibetilla »
Nigeria vs Argentina World Cup 2018

Nigeria vs Argentiina ennakko

26/06
21:00 am

Krestovsky Stadion, Pietari

Veikkaa Unibetilla »
Iceland vs Croatia World Cup 2018

Islanti vs Kroatia ennakko

26/06
21:00 am

Rostov Arena, Rostov-on-Don

Veikkaa Unibetilla »

Ottelun katsominen

Argentiinan ja Islannin kohtaamista pääsee jännittämään Ylen kanavilla. Yle lähettää ottelun televisiossa, Yle Areenassa ja myös reaaliaikainen tulospalvelu on käytettävissä. Taistoa voi jännittää monella eri laitteella ja useammalla kielellä.  Vielä ei ole tarkkaa tietoa siitä, että esitetäänkö ottelun yhteydessä myös studio-osuus, mutta se selviää myöhempänä.

Näin pelataan

Argentiina ottaa luonnollisesti pallonhallinnan ja alkaa kontrolloimaan ottelua. Materiaaliltaan "La Albiceleste" kestää vertailun lähes mihin tahansa joukkueeseen, mutta karsinnoissa miehistö sai hyökkäyspelaamisensa potentiaalia irti vain osittain. Islanti on turnauksen yksi yhtenäisimmistä ryhmistä, ja heidän pelitapansa tulee olemaan samanlainen verrattuna EM-kisojen otteluihin. Vaikka EM-kisojen yllättäjää voidaan pitää mustana hevosena, tämä on heille kuitenkin vasta ensimmäinen kerta MM-kisoissa. Kahdessa edellisessä harjoitusottelussa omiin menneet kuusi osumaa eivät ole yhtään Islannille tyypillisiä pelitapahtumia, ja MM-kisojen alla puolustuspelaamisen korjaamiseen käytetään varmasti kaikki mahdolliset keinot. Mikäli Argentiina onnistuu tekemään nopean avausmaalin, se todennäköisesti rentouttaa ja vapauttaa miehistön supertähtiä. Jos Islanti selviää ensimmäisestä puolesta tunnista ilman takaiskuja, nimenomaan heidän ryhmänsä tietää miten huippujoukkueita vastaan puolustetaan. Karsinnoissa sen huomasi Kroatia.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 100€ ilmaisveto
Pelaa nyt