Arsenal - Burnley 6.5.2018, Wengerin viimeinen kotiottelu

Arsene Wenger on johtanut Arsenalia kotiotteluista vuodesta 1996 lähtien. Tämä ajanjakso päättyy tänään. Varmasti on juhlallisuuksia luvassa.

Tämä ottelu on Arsene Wengerin viimeinen Arsenalin kotistadionilla. Wenger on manageroinut joukkuetta ensin legendaarisella Highburyn stadionilla ja sittemmin Emiratesilla jo 22 kauden ajan, joten kyllä tässä pelissä on latausta. Laulaako Arsenalin fanikatsomo Wengerin ylistystä vai juhliiko se miehen lähtöä? Wenger ei ole aikoihin ollut suosittu manageri. Arsenal ei ole voittanut mitään merkittävää pitkään aikaan, sen kaudet ovat silloin tällöin alkaneet hyvin, mutta päättyneet pettymyksiin. Parina viime kautena edes alku ei ole sujunut.

Uransa alussa Wenger oli loistava manageri, hän uudisti koko englantilaisen jalkapallon.Wengerin Arsenal voitti kaudella 2003-2004 mestaruuden häviämättä otteluakaan. Tällä maineella Wenger on kitkutellut kevääseen 2018 saakka.

Wengerin viimeinen ottelu Arsenalin managerina on vierasretki Huddersfieldin kentälle ensi viikolla.

Burnley liki yhtä hyvä

Arsenal kohtaa tänään Burnleyn. Siinä missä Arsenalin kausi on ollut paha pettymys, niin Burnley on pelannut aivan kykyjensä äärirajoilla. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin, Burnley kolme pistettä perässä. Arsenal ei pääse ensi kauden Mestareiden liigaan, ja se on seuralle jälleen paha takaisku. Arsenal putosi muutama päivä sitten Eurooppa-liigan välierissä Atletico Madridille, ja siihen joukkueen kausi käytännössä päättyi.

Jääminen pois Mestareiden liigasta on hankala paikka Wengerin seuraajalle. On vaikea houkutella huippupelaajia seuraan, joka ei pelaa Mestareiden liigaa. Arsenal pelaa ensi kaudella Eurooppa-liigaa, ja se ei suurseuroja kiinnosta. Burnleykin pelaa ensi kaudella Eurooppa-liigaa, ja siellä varmasti iloitaan tästä mahdollisuudesta.

Tämän illan ottelussa ei hirveästi ole enää panosta. Periaatteessa Burnley voisi vielä nousta Arsenalin yläpuolelle, mutta se vaatisi muutaman pikkuihmeen.

Paljon maaleja?

Arsenalin tammikuun ostos, ja mitä ilmeisimmin ensi kaudenkin ykköskärki Pierre-Emerick Aubameyang oli viikolla Atletico -ottelussa sivussa, koska hän ei ollut pelikelpoinen, mutta tänään Aubameyang on varmasti avauksessa ja melko tuoreessa kunnossa. Hän on tehnyt neljä maalia Arsenalin neljässä viimeisessä liigaottelussa Emiratesilla.

Arsenalilla on melko hyvä hyökkäyspää, mutta vastaavasti Burnleyn puolustus on myös hyvä. Burnley on päästänyt enemmän kuin yhden maalin vain kerran viimeisissä 14 ottelussaan, ja se oli Chelseaa vastaan. Manchesterin joukkueita vastaankin Burnley on pärjännyt liigassa hyvin, kumpikin osui vain kerran.

Burnleyllä oli maaliskuun alusta eteenpäin viiden voiton putki, sitten tuli 1-2 -tappio Chelsealle ja perään kaksi tasuria.

Joukkueille ei ole mitään syytä olla laittamatta parhaitaan kentälle. Atletico Madrid -ottelussa Arsenal ja Ranskan maajoukkue saivat huonoja uutisia, kun toppari Koscielny loukkasi akillesjänteensä.

Unibet on laittanut kertoimet 1.48 – 4.75 – 7.25, ja siinä kyllä Arsenalin kerroin on liian pieni. Burnleynkään pelaaminen ei houkuta. Hyvä veto on yli 2.5 maalia kertoimella 1.62. Pieni kerroin, mutta osuu noin 65 kertaa sadasta. Loppukauden merkityksettömissä otteluissa on ollut tapana tehdä paljon maaleja.

Arsenalin mahdollinen avaus: Ospina, Chambers, Mustafi, Holding, Monreal, Elneny, Xhaka, Willock, Iwobi, Lacazette, Aubameyang

Burnleyn mahdollinen avaus: Pope, Lowton, Long, Tarkowski, Ward, Lennon, Cork, Westwood, Gudmunsson, Wood, Barnes

Unibet on laittanut kertoimet 1.48 – 4.75 – 7.25, ja siinä kyllä Arsenalin kerroin on liian pieni. Burnleynkään pelaaminen ei houkuta. Hyvä veto on yli 2.5 maalia kertoimella 1.62.

Aseta vetosi