Arsenal - CSKA Moskova 5.4.2018, Wengerin viimeinen mahdollisuus

Arsenal alkaa pudota Valioliigan parhaimpien kelkasta, ja syyttävät katseet kohdistuvat manageri Wengeriin. Eurooppa-liiga on mahdollisuus.

Eurooppa-liigassa pelataan myös neljännesfinaaleja. Arsenal yrittää pelastaa surkeasti sujuvaa kauttaan. Se kohtaa kotonaan CSKA Moskovan. Jos Arsenal epäonnistuu tässäkin turnauksessa, niin onhan sen jo pakko tarkoittaa sitä, että manageri Arsene Wenger joutuu sivuun.

Arsenal joutuu aloittamaan otteluparin kotikentällä, olisi jonkin verran ollut helpompaa pelata ensin Moskovassa tiukka ja tasainen ottelu, ja sitten ratkaista peli koti-Lontoossa.

Viime kaudella Manchester United pelasti alamaissa sujuneen kautensa voittamalla Eurooppa-liigan ja selviämällä sitä kautta tämän kauden Mestareiden liigaan. Se olisi Arsenalillekin pelastus. Joukkue on tällä hetkellä Valioliigassa vasta sijalla kuusi, ja siitä ei päästä ensi vuoden UCL-otteluihin. Matkaa nelospaikan Tottenhamiin Arsenalilla on jo 13 pistettä, eli ei joukkue tätä saa enää millään kiinni.

Arsenal on ollut epätasainen putkijoukkue tällä kaudella. Helmi-maaliskuun vaihteessa se hävisi neljä ottelua putkeen, mukana olivat muun muassa kotitappio ruotsalaista pikkuseuraa Ostersundsia vastaan sekä Liigacupin finaalitappio Manchester Citylle. Tappiputken jälkeen Arsenal on nyt sitten voittanut neljä yhteen putkeen. Viime viikonloppuna se voitti Stoken Valioliigassa 3-0. Edellisellä Eurooppa-liigan kierroksella se pudotti AC Milanin komeasti kahdella voitolla.

CSKA aloitti Mestareiden liigassa

AC Milanin upottaminen saattoi olla merkki siitä, että Eurooppa-liiga todellakin on nyt Wengerin papereissa Arsenalin loppukauden päätavoite.

Arsenal on terveenä ja iskussa. Ainoastaan hyvin kauan sivussa ollut Santi Cazorla on edelleen sairastuvalla, Cazorlan koko ura saattaa oikeastaan olla paketissa, tuskin miehestä enää pelikuntoista saadaan. Arsenalin tammikuun kaappaus Aubameyang ei ole pelikelpoinen. Alexandre Lacazette on taas pelikuntoinen, ja hän ottanee paikan Arsenalin hyökkäyksen kärjessä.

CSKA Moskova aloitti UEFA:n ottelut Mestareiden liigassa. Se tuli kolmanneksi lohkossa, jonka Manchester United voitti, ja niin moskovalaisten pelit jatkuivat Eurooppa-liigan puolella. Ottelu on CSKA Moskovan 20. englantilaisia vastustajia vastaan. Näistä se on saanut saldoksi kolme voittoa, viisi tasuria ja 11 tappiota. Joulukuussa ManU voitti CSKA:n Manchesterissa 2-1.

Kova vieraissa

CSKA on ollut tällä kaudella melko hyvä vierasjoukkue. Se hävisi joulukuussa kaksi vierasottelua peräkkäin, mutta se jälkeen se on pelannut vieraissa viisi virallista ottelua ja ison nipun harjoituspelejä häviämättä. Aprillipäivänä CSKA pelasi Rostovissa Venäjän liigaa ja voitti 2-1. Euroopan kentillä CSKA on tällä kaudella pelannut seitsemän vierasottelua, ja se on niistä voittanut komeasti viisi. Mestareiden liigassa se kävi voittamassa Benfican kentällä ja Baselissa. Edellisellä Eurooppa-liigan kierroksella CSKA pudotti Lyonin.

CSKA tulee otteluun varmasti pelaamaan vain puolustusta ja satunnaisia vastaiskuja. Se on pelannut tämän vuoden puolella kahdeksan virallista ottelua, ja näissä se on pitänyt maalinsa puhtaana viidesti.

Unibetin kertoimet otteluun ovat 1.32 – 5.30 – 11.00, ja lukemat lienevät sen verran hyvin kohdallaan, että niihin ei ole syytä kajota. Alle 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 2.10, sen voi pelata. CSKA:lle maalin tekeminen on varmasti hankalaa, Arsenal ei halua antaa vierasmaalia. Ja CSKA tuo bussinsa oman maalinsa eteen.

Arsenalin mahdollinen avaus: Ospina; Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal; Ramsey, Xhaka; Ozil, Wilshere, Mkhitaryan; Lacazette

CSKA:n mahdollinen avaus: Akinfeev; A. Berezutski, V. Berezutski, Ignashevich; Kuchaev, Dzagoev, Natkho, Golovin, Milanov; Musa, Wernbloom

Unibetin kertoimet otteluun ovat 1.32 – 5.30 – 11.00, ja lukemat lienevät sen verran hyvin kohdallaan, että niihin ei ole syytä kajota. Alle 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 2.10, sen voi pelata.

Aseta vetosi