Arsenal - Everton 23.9.2018, Arsenal on voittoputkessa

Arsenal aloitti kauden häviämällä kahdesti liigan kärkiryhmille. Sen jälkeen joukkueella on pelattuna neljän voiton putki.
Arsenal - Everton
Syyskuu 23,2018
18:00

Kotijoukkue Arsenalilla on alla kolmen voiton putki. Se aloitti kauden kahdella tappiolla, mutta se e ollut mitenkään erityisen hälyttävää, sillä se kauden kaksi ensimmäistä vastusta olivat Manchester City ja Chelsea. Kovan alun jälkeen se on voittanut West Hamin, Cardiffin ja Newcastlen.

Evertonilla on viidestä ottelusta vasta yksi voitto.

Arsenalin ottelu Chelseaa vastaan oli hyvä peli, vaikka siitä ei pisteitä tullutkaan. Joukkue tuli kaksi kertaa maalin takaa tasoihin, mutta Chelsean viime hetkien maalia se ei enää ehtinyt tasoittaa. Stamford Bridgen keikan jälkeen Arsenal on hoitanut ottelut, ja maalejakin on tullut. Kolmessa voitossaan Arsenal on tehnyt kahdeksan maalia.

Unai Emery aloitti Arsenalin managerina viime kauden jälkeen, ja aika on tärkeää siinä, kuinka Arsenalin peli lähtee kulkemaan. Koko ajan Arsenal pelaa paremmin Emeryn systeemillä, mutta tuskin se vieläkään on valmis joukkue. Uuden pelisysteemin ja uusien tapojen tuominen joukkueeseen varmasti kestää pitempään kuin yhden kesäkuukauden ja viisi matsia.

Arsenalin viimeiset vastukset, Cardiff ja Newcastle, eivät olleet järin kovia. Wengerin aikana Arsenalilla oli tapana silloin tällöin epäonnistua pahasti heikkoja vastaan vierasotteluissa. Ne ovat juuri niitä pelejä, joita mestari ei häviä. Emery on ehkä jo nyt tuonut joukkueeseen uudenlaista varmuutta.

Valioliigan otteluiden välillä Arsenal voitti myös Eurooppa-liigan avauksensa Vorskla Poltavaa vastaan Emiratesilla. Emery oli tehnyt tuohon otteluun kahdeksan vaihtoa edeltäneestä Newcastle -pelistä. Ottelu päättyi 4-2, ja Emery oli tyytymätön siihen kuinka joukkue päästi aivan lopussa vastustajan tekemään kaksi maalia. Arsenalin suurin ongelma alkukaudesta näyttää olevan se, että joukkue ei pysty pitämään maaliaan puhtaana. Nollapeli ei ole onnistunut siltä vielä kertaakaan tällä kaudella. Toisaalta, se itse on tehnyt kuudessa ottelussa 14 osumaa.

Everton ei ole koskaan voittanut Emirates -stadionilla. Tällä kaudella Everton on pelannut kaksi liigaottelua vieraissa, ja kumpikin päättyi 2-2. Vastukset olivat Wolverhampton ja Bournemouth, joten nyt on sitten astetta kovempi paikka. Evertonin kauden ainoa voitto on kotiottelusta Southamptonia vastaan. Kausi on vasta alussa, jos Everton nyt ottaa yllätysvoiton, niin se on tasapisteissä Arsenalin kanssa.

Everton panosti kesällä paljon uusiin pelaajiin. Managerikin on uusi, Marco Silva. Kesän ostoksista ainakin Richarlison on jo alkukaudesta pelannut hyvin. Arsenalin tavoin Everton on joukkue, joka varmasti tarvitsee aikaa, ennen kuin homma pelaa kunnolla.

Evertonilla on Arsenalin kentällä paljon poissaoloja. Sivussa ovat ainakin Yerry Mina, James McCarthy, Michael Keane, Phil Jagielka, Seamus Coleman, Andre Gomes and Beni Baningime.

Arsenalin mahdollinen avaus: Cech; Bellerin, Mustafi, Sokratis, Monreal; Guendouzi, Xhaka; Mkhitaryan, Ozil, Aubameyang; Lacazette

Evertonin mahdollinen avaus: Pickford; Kenny, Holgate, Zouma, Digne; Gueye, Schneiderlin; Walcott, Sigurdsson, Richarlison; Tosun

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 1.44 – 5.00 - 7.00, ja kaipa lukemat ovat kohdallaan. Arsenalin otteluiden maalirunsaus on kääntänyt totals-kertoimet hurjiin lukemiin. Yli 2,5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi vain 1.41. Tähän voisi laittaa vastaan, ei Arsenal mikään hurlumhei-joukkue ole. Alle 2,5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 2.95 ja se kelpaa hienosti peleihin.

Aseta vetosi