Arsenal - Manchester City 1.3.2018, Arsenalin revanssi

Muutama päivä sitten Arsenal hävisi Wembleyllä Manchester Citylle selvästi 0-3. Joukkue oli vetelä, ja Wengerillä paineet kasvavat.

Valioliigassa pelataan torstai-iltana yksi ottelu, jossa Manchester City kohtaa Arsenalin Emirates -stadionilla. Joukkueet pelasivat vastakkain vasta muutama päivä sitten Lontoon Wembleyllä Carabao Cupin loppuottelussa. Siinä pelissä City tyrmäsi Arsenalin tyystin lukemin 3-0. Kuinka paljon on ehtinyt muuttua parissa päivässä? Onko Arsenalilla revanssihenkeä, vai hakkaako se vain päätä seinään ylivertaista vastusta vastaan?

Liigacupin finaalin jälkeen oikeastaan ainoa puheenaihe Arsenalin kohdalla on ollut manageri Arsene Wengerin tilanne. Arsenal ei ole häävi joukkue Wengerin johtamana, eikä ole ollut useampaan vuoteen.

”Minua ihmetyttää miten joudun aina vastaamaan samoihin kysymyksiin. Minun työni on keskittyä joukkueen esityksiin, ja minun itse on hoidettava työni hyvin. Muiden homma on arvioida tätä, ei minun hommani”,Wenger sanoi, kun media taas kyseli häneltä työn jatkumisesta.

Top 4 jää saavuttamatta

Wengerin poislähtöä Arsenalista on odotettu jo vuosikaudet, mutta aina vaan hankalampaa on nähdä, kuinka hän edelleen saisi tämän kauden jälkeen jatkaa. Varsinkin, jos Eurooppa-liigan voitto jää Arsenalilta saavuttamatta, niin sitten joukkueen kausi on taas ollut paha epäonnistuminen.

Arsenal on nyt hävinnyt neljä ottelua viimeisistä kuudesta. Se on jo kymmenen pistettä perässä Valioliigan top 4 -paikkaa. Vielä jokunen vuosi sitten Valioliigassa oli neljä suurta, mutta Arsenal alkaa kyllä tästä ryhmästä pudota. Kyllä joukkueella, ja varsinkin Wengerillä, on kovat paineet, vaikka manageri ei sitä myönnäkään.

Joukkueen peli-ilmekin on heikonlainen. Wembleyn finaalissa Arsenal pelasi vaisusti, televisiokommentaattori Gary Neville kuvasi Arsenalin tähtipelaajien vetelää asennetta häpeälliseksi.

Mestaruus lienee jo Cityn

Manchester Cityn loistava hyökkäyspää ei ollut Wembleyn finaalissa aivan parhaimmillaan, vaikka joukkue kolme maalia tekikin. City on kovassa otteluruuhkassa, sunnuntaina se kohtaa heti Chelsean, mutta joukkueen selvä etumatka Valioliigan kärjessä helpottaa. Manchester Cityllä on 13 pisteen etumatka kakkosena olevaan Manchester Unitediin, joten kyllä se melko vapautuneesti voi pelata.

Joukkueille on muutama pelaaja loukkaantuneena, mutta tässä suhteessa tilanne ei ole muuttunut Wembleyn finaalista. Arsenalin mainio keskikenttäpelaaja Santi Cazorla on ollut sairastuvalla niin kauan, että sitä ei enää edes muista. Cazorlan ura taitaa olla kokonaan ohi, tuskin hänestä enää pelimiestä tulee. Ranskalaiskärki Lacazette on myös poissa pelistä, samaten kuin Nacho Monreal.

Tasan puoliajalla?

Manchester City pelaa ilman pitkäaikaisloukkaantunuttta Benjamin Mendyä sekä ilman Fabian Delphiä ja Fernandinhoa. Raheem Sterlingin pelaaminen on epävarmaa.

Vetomarkkina on lyönyt taululle sellaiset lukemat, että luulisi Arsenalin leiriä hävettävän. Arsenal on kotikentällään selvä altavastaana, sen voittokertoimet ovat hieman alle viiden lukemissa. Tällainen kyllä kertoo joukkueen kehnosta tilanteesta.

Hyvä veto otteluun on sellainen, että peli on puoliajalla tasan, mutta City voittaa. Betsson antaa tälle kertoimeksi 4.80, ja se kelpaa. Arsenal on tämän vuoden puolella hävinnyt Valioliigassa kolme ottelua, ja ne kaikki ovat olleet puoliajalla tasan.

Arsenalin mahdollinen avaus: Cech – Bellerin, Mustafi, Koscielny, Kolasinac – Ramsey, Xhaka, Wilshere – Mkhitaryan, Ozil – Aubameyang

Manchester Cityn mahdollinen avaus: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Delph – de Bruyne, Gundogan, D. Silva – B. Silva, Aguero, Sane

Arsenalin mahdollinen avaus: Cech – Bellerin, Mustafi, Koscielny, Kolasinac – Ramsey, Xhaka, Wilshere – Mkhitaryan, Ozil – Aubameyang Manchester Cityn mahdollinen avaus: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Delph – de Bruyne, Gundogan, D. Silva – B. Silva, Aguero, Sane

Aseta vetosi