Arsenal - Newcastle 1.4.2019, vieraatkin ovat hyvässä kunnossa

Newcastle on Valioliigan kymmenen ottelun kuntopuntarissa viidentenä. Arsenalilla on hieman poissaoloja puolustuspäässä, ja vierasjoukkueelle voi pienen tasoitusvedon laittaa.
Arsenal - Newcastle
huhtikuu 01,2019
22:00

Arsenalilla on taas viime otteluissa mennyt mukavasti. Se pudotti Rennesin Eurooppa-liigassa 3-0 -kotivoitolla, ja tätä ennen oli voittanut Manchester Unitedin kotonaan 2-0. ManU:n tappio oli sille ensimmäinen Ole Gunnar Solskjaerin managerikaudella. Sarjataulukossa Arsenal on nyt viidentenä, mutta edellä ManU ja Tottenham ovat vain pisteen päässä ja yhden ottelun enemmän pelanneena. Kaikki haluavat neljän parhaan joukkoon ja ensi kauden Mestareiden liigaan.

Newcastlellakin menee juuri nyt melko mukavasti. Se on noussut pois putoamiskurimuksesta ja on nyt sarjassa sijalla 14. Putoamisrajan alapuolella oleva Cardiff on jo seitsemän pisteen päässä. Newcastle on voittanut viidestä viime liigaottelustaan kolme. Viime kierroksella se pelasi vieraissa Bournemouthin kanssa tasan 2-2.

Emery on ollut edistystä

Tässä vaiheessa voi jo sanoa, että Arsenal on kehittynyt Unai Emeryn aikana. Sillä on nyt jo vain kolme pistettä vähemmän, mitä se sai koko viime kauden aikana kasaan. Emery on tehnyt joukkueesta paljon vakaamman, suoritus ei enää heittele niin kuin Wengerin aikana. Emery varmasti hankkii kesällä muutaman mieleisen pelaajan, varsinkin puolustus kaipaa vahvistusta. Mahdollinen Mestareiden liigan paikka olisi hyvin tärkeä huippuluokan pelaajien houkuttelemiseksi.

Liigan puolella top neljä -sijoitus näyttää hyvältä Arsenalin kannalta, ja vielä se voisi saada Mestareiden liigan paikan voittamalla Eurooppa-liigan. Siinä samassa Emery sitten saisi heti ensimmäisellä Arsenal -kaudellaan komean pokaalin.

Arsenalin loppukauden liigaohjelma on helponlainen. Se on jo kohdannut muut top kuusi joukkueet kahteen kertaan.

Tämän vuoden puolella Arsenal on ollut kova kotonaan. Se hävisi Emiratesilla FA Cupissa ManU:lle 1-3 tammikuun loppupuolella, mutta kaikki muut kahdeksan kotimatsiaan vuonna 2019 se on voittanut. Mukana on kuusi Valioliigan ottelua. Viime vuosi mukaan lukien Arsenal on voittanut yhdeksän viimeistä liigapeliään Emiratesilla. Kymmenen perättäistä kotivoittoa sivuaisi seuraennätystä kaudelta 1997-1998.

Newcastle noussut kuiville

Newcastlen tasuri Bournamouthia vastaan ennen maaottelutaukoa oli tiukilla. Ritchie tasoitti ottelun yliajan neljännellä minuutilla. Newcastle tekee kellontarkkaa työtä. Viime kaudella tähän samaan aikaan sillä oli yhtä monta pistettä kuin nyt, eli 35. Lisäksi sen maalierokin on aivan identtinen viime kauden tilanteeseen nähden, eli 31-40. Kaipa tämä kertoo siitä, että Newcastle tulee säilymään sarjassa.

Newcastlen mainio manageri Rafa Benitez on parin viime kuun aikana hieman muuttanut joukkueen pelisysteemiä, ja homma on toiminut mukavasti. Viimeisistä yhdeksästä ottelustaan Newcastle on voittanut viisi ja pelannut kaksi tasan. Valioliigan kymmenen ottelun kuntopuntarissa se on komeasti viidentenä.

Benitez on myöntänyt, että joukkue ei ole vielä kuivilla, ei ole minkäänlaista varaa löysäilyyn. Sen loppukauden ohjelmassa puolet peleistä on putoamisvaarassa olevia joukkueita vastaan, ja näitä ei voisi hävitä.

Arsenalilla on kokoonpanohuolia. Peräti seitsemän ykkösjoukkueen pelaajaa saattaa olla pelistä sivussa. Tärkeimmistä pelaajista Aaron Ramsey, Granit Xhaka, Sokratis ja Sead Kolasinac saattavat olla sisvussa. Varmuudella poissa ovat Bellerin, Welbeck ja Torreira. Emery saattaa joutua hieman riskeeraamaan puolustuspään pelaajia, vaihtoehtoja ei ole paljon tarjolla.

Newcastlen Schar on pelikiellossa. Varmuudella sivussa ovat ainakin Elliot ja Longstaff, ehkä myös Lascelles.

Arsenalin mahdollinen avaus: Leno; Sokratis, Koscielny, Monreal; Maitland-Niles, Guendouzi, Xhaka, Kolasinac; Ozil; Aubameyang, Lacazette

Newcastlen mahdollinen avaus: Dubravka; Yedlin, Lejeune, Fernandez, Clark, Ritchie; Perez, Hayden, Shelvey, Almiron; Rondon

 

Ottelun kertoimet ovat 1.40 – 5.20 – 8.50. Newcastle on hyvässä kunnossa, ja Arsenalilla on peräpään kanssa ongelmia, joten pienen tasoitusvedon voisi rakentaa vierasjoukkueelle. Newcastle +1.5 Unibetin kertoimella 1.80 kelpaa kupongille.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä