Arsenal - Newcastle 16.12.2017, Newcastle on pahassa putkessa

Arsenal oli viikolla tehoton West Hamin vieraana, ja nyt Newcastle varmasti tulee puolustamaan itselleen edes pistettä, yksitoista raitapaitaa pallon alla.

Arsenalin Valioliiga-kaudesta on taas tulossa alakuloinen taistelu siitä, että pääseekö joukkue neljän parhaan joukkoon ja ensi kauden Mestareiden liigaan vai ei. Sekin taitaa olla ainakin kannattajien kesken jotenkin tärkeää, että voittaako Arsenal sarjataulukossa toisen pohjois-Lontoon joukkueen Tottenhamin. Lontoon mestaruuskin voisi olla jonkinlainen juttu. Viikolla Arsenal pelasi heikon ottelun, West Hamin kentällä peli päättyi maalittomana. Arsenal on nyt sarjataulukossa vasta sijalla seitsemän, jopa pikkuinen Burnley on mennyt edelle. Piste-erot ovat kuitenkin pienia, neljäntenä oleva Spurs on vain yhden pisteen edellä.

Arsenal on ollut epätasainen joukkue. Kuukausi sitten se voitti Tottenhamin komeasti kotonaan 2-0, perään Burnley 1-0 ja vielä Huddersfieldin komeasti 5-0. Sitten hetkeä myöhemmin sama ryhmä pelaa kaksi nihkeää tasuria heikkoja joukkueita vastaan, ensin Soton ja perään Hammers.

Tehotonta Hammersin kentällä

West Hamia vastaan Arsenal piti palloa valtaosan ajasta, mutta se ei kuitenkaan tekemään kunnolla aukkoja Hammersin hyvin organisoituun puolustukseen. Arsenal yritti ja yritti, mutta sai lopulta aikaiseksi vain kolme kutia vastustajan maalia kohti. Kaiken kaikkiaan se laukoi 22 kertaa, mutta vaaran paikkoja West Hamin maalilla ei montaa ollut.

Arsenal oli hyvin lähellä hävitä West Hamille, kun vaihdosta kentälle ottelun lopussa tullut Chicharito paukautti pallon Arsenalin ylärimaan.

Newcastle tulee varmasti olemaan Arsenalille hankala vastus, se tuskin tekee ottelussa mitään muuta kuin makuuttaa puolustustaan alhaalla ja etsii Arsenalin virheitä, jos vaikka pääsisi jonkun osuman tuikkaamaan. Kovin vaarallinen Newcastle juuri nyt ei ole. Se on oikeastaan todella surkeassa kunnossa, ja piakkoin kunnon kriisijoukkue, jos parannusta ei tapahdu. Edellisen kerran Newcastle voitti ottelun lokakuun lopulla kotikentällään, kun Crystal Palace meni nurin niukasti 1-0. Tämän jälkeen Newcastle on hävinnyt seitsemän ja pelannut yhden tasan. Newcastle on pudonnut sarjassa sijalla 16, matkaa putoamisrajan alle on vain yksi piste.

Kadonnut itseluottamus

Newcastle on selvästi joukkue, jonka itseluottamut on nyt kadonnut, eikä Arsenalin Emirates -stadion ole häävi paikka pelata, jos asiat eivät ole kunnossa. Newcastlen manageri Rafa Benitez on varmasti yksi liigan parhaita hommissaan, mutta eipä hänkään ole saanut joukkueen kurssia muutettua. Olisi kova sääli, jos Newcastle ajautuisi siihen, että Benitez saa potkut. Paremminkin voisi nähdä Benitezin olevan sellaisen managerin, jonka kanssa joukkue voisi kehittyä.

Viikolla Newcastle hävisi kotonaan Evertonille 0-1. Maali tuli Newcastlen veskarin Karl Darlowin epäonnistumisen jälkeen. Ja kun homma ei taaskaan toiminut, niin Newcastlella kuohahti yli ja paha poika Jonjo Shelvey sai itselleen vielä punaisen kortin aivan pelin lopussa. Newcastle on turhautunut joukkue, se voitti Evertonin maaliyrityksissä 16-7, mutta kun ei mene maaliin, niin ei mene.

Newcastle on kyllä ollut voitottoman putkensa aikana huono-onninen, pallo ei ole pomppinut sille ollenkaan. Se on usein laukonut aivan tolppia hipoen, mutta sisään ei ole mennyt. Kyllä Newcastle saanee jonkun paikan Emiratesillakin, mutta nyt sen pitäisi osua hyvällä prosentilla.

Newcastle on pelissä aikalailla terveellä joukkueella. Arsenalilta sivussa ovat pitkäaikaispotilas Cazorla ja Ramsey sekä mahdollisesti vielä Mustafi.

Vetomarkkina ei usko Newcastleen pätkän vertaa. Markkina ei reagoi ennen kuin on jotain näyttöä. Arsenalin voittokertoimet ottelussa ovat 1.20 -tasoa, eikä sellaisia voi pelata. Jonkinlainen tasotusveto olisi löydettävä vierailijalle, ja siihen kelpaa Newcastle +2 Unibetin kertoimella 1.68. Arsenalin tasan kahden maalin voitolla panos palautuu pelitilille.

Arsenalin mahdollinen avaus: Cech; Koscielny, Holding, Monreal; Bellerin, Wilshere, Xhaka, Kolasinac; Ozil, Sanchez; Lacazette

Newcastlen mahdollinen avaus: Elliott, Yedlin, Lascelles, Lejeune, Manquillo, Ritchie, Hayden, Merino, Atsu, Perez

Vetomarkkina ei usko Newcastleen pätkän vertaa. Markkina ei reagoi ennen kuin on jotain näyttöä. Arsenalin voittokertoimet ottelussa ovat 1.20 -tasoa, eikä sellaisia voi pelata. Jonkinlainen tasotusveto olisi löydettävä vierailijalle, ja siihen kelpaa Newcastle +2 Unibetin kertoimella 1.68. Arsenalin tasan kahden maalin voitolla panos palautuu pelitilille.

Aseta vetosi