Atletico Madrid - Real Madrid 18.11.2017, Real on alamaissa

Real Madrid on ollut epävarma, Ronaldokin on tehnyt vasta yhden maalin La Ligassa. Atletico pelaa tiukkoja otteluita, mutta ei voita tarpeeksi.

 

La Ligassa pelataan lauantai-iltana mainio paikallisottelu, jossa Madridin Atletico kohtaa Realin. Atletico Madrid on kotijoukkue, ja varmasti nyt haistaa se, että Real on heikoilla.

Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäin samoilla pisteillä, kummallakin on 23 pistettä, mutta Realin parempi maalisuhde pitää sen vielä edellä. Barcelona on joukkueista jo kahdeksan pisteen päässä kärjessä, joten tämän ottelun hävinnyt joukkue alkaa jo olla ratkaisevasti perässä

Atletico Madrid on viime aikoina ollut todella maineensa veroinen. Se ei ole hävinnyt kahdeksaan viime otteluun, mutta näistä kahdeksasta vain kaksi on voittoa ja voittolukemat kummallakin kerralla Atleticolle vieraissa 1-0. Kuusi tasapeliä syyskuun lopun jälkeen ovat olleet vähämaalisia, neljä kertaa 1-1 ja kahdesti maaliton tasuri.

Real Madrid voitti viime kierroksella Las Palmasin Santiago Bernabeulla 3-0, mutta tätä ennen se oli hävinnyt ensin liigassa Gironan kentällä 1-2 ja sitten Mestareiden liigassa Wembleyllä Tottenhamille 1-3.

Vaisu Cristiano Ronaldo

Real Madridin ongelmat jotenkin tiivistyvät Cristiano Ronaldon pelaamisessa. Aikaisemmin Ronaldo on paiskonut maaleja miten tykkää, mutta nyt hän on tällä kaudella tehnyt La Ligassa vain yhden maalin. Lähellä on se hetki, että Ronaldo jättää Madridin, ja pitää kasvonsa vaihtamalla hieman huonompaan liigaan.

Atletico Madrid on myös menettänyt mojonsa. Se pelaa tiukkoja otteluita niin kuin Diego Simeonen valmentamat joukkueet pelaavat, mutta tulosta se ei saa aikaan. Se muun muassa jäi Mestareiden liigasa kahdesti tasapeliin pikkuisen Qarabagin kanssa. Atletico on itse asiassa neljän Mestareiden liigan ottelun jälkeen lohkossaan vielä ilman voittoa, joten tällä kaudella se ei taida olla mukana loppukierroksilla.

Atleticon ongelmia ei voi edes laittaa loukkaantumisten syyksi. Joukkueen sairastupa on tyhjä, coach Simeonella on koko ryhmä käytettävissä.

Zizou pysyy, muut vaihtoon

Realin kriisi on yleensä ollut tapana purkaa erottamalla valmentaja, mutta aika isot cojonesit presidentti Perezillä pitää olla, jos hän nyt meinaa laittaa seuralegenda Zizou Zidanen pihalle. Paremminkin joukkue taitaa syyttää menestyksen puutteesta sitä, että ryhmään ei tuotu kesällä uutta galacticoa, vaikka Perez sellaista lupailikin. Ensi kesänä sitten saattaa jyrähtää, ja valistunut arvaus, että Mbappe tai Kane on vuoden päästä Madridin valkopaita.

Real on pelannut Spurs -tappiota lukuunottamatta melko hyvin Mestareiden liigassa. Se on lohkokakkonen, ja koska Dortmund on sukeltanut pahasti, niin jatkopaikka taitaa olla Realin.

La Ligassa Real Madrid on kuitenkin pulassa. Girona -tappio oli paha takaisku. Real meni Girona -ottelussa johtoon, mutta sitten se lopetti pelaamisen. Viime kierroksen voitto Las Palmasista oli rutiinipeli.

Kotijoukkueelle peliä

Real Madridilla on paljon loukkaantumishuolia, mutta toisaalta sen pelaajarinki on todella laaja. Bale on sivussa, samoin kuin Modric ja Isco. Veskari Navas ja Kovacic alkavat olla pelikunnossa. Vetomarkkina on laittanut kertoimet suurinpiirtein 3.25 – 3.45 – 2.10, ja kyllä tämä on aivan liikaa vierasjoukkueelle kallellaan. Unibet antaa vedolle Atletico Madrid +0 kertoimen 2.33, ja tämä kelpaa hienosti. Tasurilla panos palautetaan.

Atletico Madridin mahdollinen avaus: Oblak – Juanfran, Savić, Godin, Filipe Luis – Thomas, Gabi, Koke, Saul Niguez – Correa, Griezmann

Real Madridin mahdollinen avaus: Casilla – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Casemiro, Modric, T.Kroos, Isco(Asensio) – Ronaldo, Benzema

Atletico Madridin mahdollinen avaus: Oblak – Juanfran, Savić, Godin, Filipe Luis – Thomas, Gabi, Koke, Saul Niguez – Correa, Griezmann Real Madridin mahdollinen avaus: Casilla – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Casemiro, Modric, T.Kroos, Isco(Asensio) – Ronaldo, Benzema

Aseta vetosi