Australian Open tennis: Djokovic - Federer 30.1.2020, nykypäivän tennisklassikko

Kaikkien aikojen paras tennispelaaja vastaan tämän päivän paras tennispelaaja paahtavassa Australian helteessä. Vetomarkkina on selvästi Djokovicin puolella, mutta ei Federer helpolla taivu.
Djokovic - Federer
tammikuu 30,2020
10:30

Miesten Australian Open -tennisturnauksessa aletaan olla puolivälierävaiheessa. Novak Djokovic ja Roger Federer on ensimmäinen pareista.

Serbian Djokovic on ollut pelaajista vakuuttavampi. Ensimmäisellä kierroksella hän menettu yhden erän Saksan Struffia vastaan, mutta sen jälkeen Djokovc on vienyt kaikki ottelut puhtaasti 3-0. Viime kierroksella nurin meni Kanadan Raonic.

Federer on nilkutellut turnauksen läpi ja selviytynyt useammasta uskomattoman hankalasta tilanteesta. Kaksi ensimmäistä kierrosta Federer hoiteli 3-0, mutta sitten meni hankalammaksi. Australian Millmania vastaan Federer oli jo melkein sillassa. Ottelu meni viimeisen viidennen erän tie breakiin, ja siinä Federer oli pahimmillaan 4-8 -tappiolla, mutta kaiken kokenut sveitsiläinen otti ottelun viimeiset kuusi palloa ja pääsi jatkoon.

Unkarin Fucsovics vei seuraavalla kierroksella Federerilta ensimmäisen erän, mutta sen jälkeen Federer vei kolme erää 6-1, 6-2, 6-2.

Sandgren meinasi kellistää mestarin

Viime kierroksella Federer oli taas tiukassa paikassa. USA:n Sandgren johti kolmen erän jälkeen 2-1. Neloserässä Sandgrenilla oli Federerin syöttövuorolla kolme ottelupalloa. Nämä Federer hoiti. Mentiin tie breakiin, ja tässä Sandgrenilla oli neljä ottelupalloa, mutta hermo ei pitänyt homman lopettamiseen. Kylmähermoinen Federer teki työnsä ja vei lopulta neloserän.Viitoserässä Sandgrenilla ei sitten enää ollu paukkuja jäljellä.

Sandgren -ottelussa Federerilla meinasi jo hermo pettää. Tuomarille hän aloitti rähjäämisen, sai käytösvaroituksen ja pyysi päästä pukukoppiin hoitamaan jotain vammaa.

Federerin vääjäämätön hiipuminen on aina silloin antanut merkkejä itsestään, mutta vielä hän on onnistunut hilaamaan itsensä takaisin huipulle. Fed-ex on jo kuitenkin 38-vuotias ja tennis, varsinkin Australian oloissa, on todella rankka laji. Joskus ikä tulee vastaan.

Djokovic toki suosikki, mutta ei Fed-Ex helpolla kaadu

Vielä kaksi vuotta sitten Federer voitti Australian turnauksen. Viime vuonna hän putosi Stefanos Tsitsipasille, kun jäljellä oli 16 pelaajaa. Ennen turnausta useampikin tennisexpertti pohti, että kuinka Federerillä voisi riittää paukkuja, kun vastaan tulee peräkkäin kaksi kärkitason pelaajaa. Tällaista ei ole vielä tapahtunut, mutta edellisen ottelun ahdinko ja heti perään Novak Djokovicin kohtaaminen on kyllä tällainen paikka. Muutenkin Djokovic on ollut Federerille kova pala viime aikoina, viimeisistä kuudesta keskinäisestä Fed-Ex on vienyt vain yhden.

Djokovic oli turnauksen alla ykkössuosikki voittamaan koko turneen. Djokovic ei ole koskaan hävinnyt Australiassa finaalia, ja hän on ollut mukana loppuottelussa kuitenkin jo seitsemän kertaa. Melbournen kisa on aikalailla hänen omansa. Viime vuoden finaalissa Djokovic oli Rafael Nadalia vastaan ylivoimainen, lopputulos 3-0 selvin erälukemin.

Vetomarkkina on selvästi Djokovicin puolella. Unibetilla kertoimet ovat 1.13 – 6.50. Vaikka Djokovic toki on selvä suosikki, niin ei kokenutta Federeriä aivan näin heikkona voi pitää. Vaikka hänellä on ollut hankaluuksia aikaisemmissa otteluissa, niin silti Federerin pelitaso on varmasti parempi. ATP -finaaleissa Lontoossa marraskuussa hän voitti Djokovicin 2-0. Kyllä sveitsiläinen tästä pelin saa tehtyä, vaikka hävinneekin lopulta. Yli 32.5 peliä antaa Unibetilla kertoimeksi 1.76, ja siihen riittänee yksikin tie break.

Unibetilla kerroin 1.76 sille, että ottelussa tulee yli 32.5 peliä.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä