Barcelona -Espanyol, 25.1.2018, Espanjan cupia ja Barca takaa-ajajana

Barcelona hävisi ensimmäisen osaottelun 0-1. Se oli Barcan ensimmäinen tappio sitten elokuun. Saattaa olla, että nyt on Espanyolin peräpää koetuksella.

Real Madrid putosi Espanjan cupista, Copa del Reystä, nolosti Leganesille eilen omalla Santiago Bernabeu -stadionillaan. Tänään Espanjan toinen jättiseura, FC Barcelona, hakee jatkopaikkaa Espanyolia vastaan. Espanyol voitti ensimmäisen osaottelun omalla kotikentällään 1-0. Barcelona oli avausottelussa mukana hyvällä kokoonpanolla, Messi ja Suarez olivat kumpikin ottelun avauksessa. Joukkueet ovat kohdanneet La Ligassa tällä kaudella kerran. Syyskuussa Barcelonan Nou Campilla Barca voitti ottelun 5-0.

Barcelona on ollut tällä kaudella vakuuttava. Espanyol -tappio oli sille jonkinlainen kauneusvirhe. Barca hävisi kauden alussa Espanjan Supercupissa kahdesti Real Madridille, mutta sen jälkeen se ei ole sitten hävinnyt otteluakaan. Viime viikonloppuna Barca pieksi vieraissa Betisin 5-0. La Ligan voitto alkaa jo olla Barcelonan. Se on nyt sarjakärjessä 11 pisteen karkumatkalla saldolla 17-3-0. Joukkueen La Ligan maaliero on vakuuttava 57-9. Mikään toinen joukkue ei ole sitä lähelläkään tämän kauden espanjalaisessa jalkapallossa. Atletico Madrid on päästänyt yhtä vähän maaleja kuin Barca, mutta toiseksi paras joukkue tekemään maaleja on ollut Valencia, joka on tehnyt 16 vähemmän kuin Barcelona.

Messi missasi pilkun

Barca voi tässä vaiheessa jo ottaa Espanjan cupinkin tosissaan, varsinkin kun Mestareiden liiga ei vielä jatku. Se tulee otteluun varmasti kovalla kokoonpanolla, ja paine Espanyolin päässä tulee olemaan melkoinen. Otteluparin avauksessa Barca oli tukossa, tästä kertoo sekin, että Messi epäonnistui rankkarissa, joka ei ole ollenkaan tavallista. Tammikuun siirtoikkuna on hieman vaikuttanut Barcelonan joukkueeseen, sillä Mascherano ja Rafinha ovat lähteneet muualle. Ei tämä Barcaan vaikuta mitenkään, ja kohtahan Coutinhokin on jo pelikuntoinen.

Espanyol pelaa melko vaisua kautta. Paikallisvastus Barcelonan voittaminen on varmaan ollut yksi seuran kauden valopilkkuja. La Ligassa Espanyol on nyt puolivälin alapuolella sijalla 14. Putoamisrajan alle on kahdeksan pistettä, joten mitään kovaa paniikkia sillä ei ole.

Barcan murskavoitto?

Viime viikonloppuna Espanyol otti kotikentällään ikävästi neniin Sevillalta 0-3. Tappio katkaisi Espanyolin neljän häviöttömän ottelun putken. Joukkue laittoi kentälle hyvin erilaisen avauksen kuin Barca -voitossa. Nytkin vaihtoja lienee tulossa, sivussa ovat ainakin Jurado, Piatti sekä Fuego.

Vetomarkkinan mielipide ottelusta on selvä. Barcelonan voittokerroin on selvästi alle 1.10 -tason. Kyllähän tässä olisi sopiva paikka jälleen yhdelle Barcelonan maalijuhlalle. Suarez ja Messi lienevät avauksessa, peli kulkee ja vastustaja on heikko. Unibet antaa kertoimen 1.81 vedolle Barcelona -2.5, sitä voi pienellä pelata.

Barcelonan mahdollinen avaus: Cillessen – S.Roberto, Pique, Umtiti, Digne – Busquets, Paulinho, Rakitic – Messi, L.Suarez, Deulofeu

Espanyolin mahdollinen avaus: Di.Lopez – Navarro, O.Duarte, Naldo, Martin – Melendo, Da.Lopez – Darder, S.Garcia, Granero – Baptistao

Vetomarkkinan mielipide ottelusta on selvä. Barcelonan voittokerroin on selvästi alle 1.10 -tason. Kyllähän tässä olisi sopiva paikka jälleen yhdelle Barcelonan maalijuhlalle. Suarez ja Messi lienevät avauksessa, peli kulkee ja vastustaja on heikko. Unibet antaa kertoimen 1.81 vedolle Barcelona -2.5, sitä voi pienellä pelata.

Aseta vetosi