Barcelona - AS Roma 4.4.2018, voiko kukaan pärjätä Barcalle Nou Campilla?

Barcelona on jo käytännössä hoidellut La Ligan tämän kauden mestaruuden. Nyt se voi keskittyä Mestareiden liigaan, eli ykkösketju on kunnossa.

Eilisten Mestareiden liigan otteluiden jälkeen Real Madrid nousi koko turnauksen voittajasuosikiksi. Jos Barcelona voittaa tänään AS Roman Nou Campilla selvästi, niin se ottaa taas paikan vetomarkkinoiden suosikkina. Vetoväki on aikalailla varmoja siitä, että Barca voittaa kotiottelunsa. Kotivoiton kerroin on hieman päälle 1.20. AS Roman yllätysvoitosta saisi kertoimeksi noin 15.00.

Barcelona ei ole hävinnyt aikoihin. Tammikuun puolella Espanjan cupissa se hävisi Espanyolille vieraissa 0-1, toisessa osaottelussa omalla kotikentällään Barca sitten tosin voitti 2-0 ja meni jatkoon. Viime viikonloppuna Barca pelasi Espanjan liigaa vieraissa Sevillaa vastaan, ja häviö oli jo kovin lähellä. 88. minuutilla Luis Suarez kavensi ottelun 1-2:en, ja minuuttia myöhemmin Leo Messi teki tasoitusmaalin. Barcelona on jo aikalailla hoidellut La Ligan mestaruuden itselleen. Pelejä on jäljellä enää kahdeksan ja etumatkaa kakkosena olevaan Atletico Madridiin on yhdeksän pistettä.

Barca voittaa kaiken?

Barcan pääturnaus tästä eteenpäin on aivan varmasti Mestarien liiga. Viikonlopun niukka tasuri menee kyllä sen piikkiin, että tämän illan Roma -ottelu on tärkeämpi. Leo Messi aloitti Sevilla -ottelun vaihtopenkiltä, samaten Luis Suarez tuli peliin toisella jaksolla. Kaksikko sitten hoiteli pisteen. Tänään kumpikin on aivan varmasti avauksessa. Keskikentän Busquets on kärsinyt Messin tavoin pikku loukkaantumisista viime aikoina, mutta hänkin on tervehtynyt.

AS Romakin on melko mukavassa kunnossa. Sillä on viiden tappiottoman ottelun putki, ja putkessa on mukana hienojakin pelejä, kuten Serie A:n mestaruustaistossa mukana olevan Napolin kaataminen tämän kotikentällä 4-2. Tähän tappioon saattoi kaatua Napolin haave Italian mestaruudesta. Lohkovaiheessa AS Roma hävisi kerran, Madridissa Atletico oli parempi 2-0. Ensimmäisellä pudotuskierroksella Shaktar Donetskia vastaan Shaktar oli Ukrainassa parempi 2-1. Roomassa sitten kotijoukkue voitti 1-0, ja meni vierasmaalilla jatkoon.

Barca on suursuosikki

Serie A:ssa Romalla on kolmospaikka, eikä se enää saa kärkikaksikkoa kiinni. Kolmospaikastakin kiinnipitäminen on kova homma Romalle, Inter ja Lazio ovat muutaman pisteen päässä. Viikonloppuna Roma pelasi Bolognaa vastaan, ja tiukille meni pisteen saaminen. Dzeko tasoitti ottelun kun vartti oli jäljellä. Nainggolan loukkaantui ottelun alkupuolella, ja hänen pelaamisensa on tänään epävarmaa.

Barcelonan ja AS Roman edellinen ottelu vuoden 2015 marraskuulta. Sen pelin roomalaiset varmaan haluavat unohtaa, Barca voitti 6-1.

Barcelona on vetomarkkinoilla kova suosikki, mutta eipä sitä asemaa oikein voi kyseenalaistaa. Tosin kyllä sen voittokerroin on selvä alikerroin. Ottelusta odotetaan maalirikasta, ja vaikka kaksiosaisten otteluparien ensimmäinen osa on usein tarkkaa pelaamista, niin Barcan maalintekovoima on sen verran kova, että eipä tähänkään oikein vastaan voi väittää. Vedon otteluun voisi rakentaa ensimmäisestä maalintekijästä. Messi on maineensa perusteella laitettu alikertoimiseksi, ja samaten Luis Suarez saa kovin pienen kertoimen. Entäpä jos kaksikko olisi tiukassa vartioinnissa, ja avausmaali tulisi muualta? Ivan Rakiticin avausmaalista saa kertoimeksi 12.50, ja kyllähän Rakiticillakin on ollut tapana tehdä vajaa kymmenen maalia kaudessa. Tällä kaudella hän on tosin tehnyt vasta yhden, edellisellä kuitenkin kahdeksan.

Barcelonan mahdollinen avaus: ter Stegen – Roberto, Pique, Umtiti, J.Alba – Paulinho, Rakitic, Iniesta, Dembele – Messi, L.Suarez

AS Roman mahdollinen avaus: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Strootman, de Rossi, Pellegrini – Perotti, Džeko, El Shaarawy

Ivan Rakiticin avausmaalista saa kertoimeksi 12.50, ja kyllähän Rakiticillakin on ollut tapana tehdä vajaa kymmenen maalia kaudessa.

Aseta vetosi