Barcelona - Sevilla, Barca karkaamassa La Ligan kärjessä

Barcelona on nyt La Ligan selvä ykkönen, Sevilla on alisuorittaja, varsinkin sen hyökkäys on ollut umpikehno.

Barcelona johtaa Espanjan La Ligaa. Se on yksi kolmesta joukkueesta, jotka eivät ole vielä hävinneet. Barcan saldo on 9-1-0, maalisuhde 28-3. Viime kierroksella joukkue voitti Athletic Bilbaon vieraissa 2-0.

Sevilla on sarjavitonen. Saldo on 6-1-3. Se on tehnyt vasta 11 maalia, joka on todella pahaa alisuorittamista joukkueelta. Viime kaudella Sevilla oli La Ligan neljänneksi eniten maaleja tehnyt joukkue, yhteensä 69 osumaa. Sevilla voitti viime kierroksella pikkuisen Leganesin 2-1, mutta sitä ennen se hävisi kovemmalle Valencialle vieraissa 0-4.

Barca juuri nyt Espanjan ykkönen

Barcelona on vahvasti kuskin paikalla La Ligassa. Toinen Espanjan jättiseuroista, Real Madrid, pelaa huonoa kautta, ja se on jo kahdeksan pistettä perässä. Barcelonan La Liga -kausi on ollut vakuuttava, se on menettänyt vain kaksi pistettä pelattuaan tasapelin Atletico Madridia vastaan vieraissa. Mestareiden liigassa Barca voitti ensin kolme ottelua, ja nyt viikolla se pelasi vieraissa Olympiakosia vastaan maalittoman tasurin.

Barcelona on saanut tulosta aikaan, mutta ei sen kausi pelkkää päivänpaistetta ole ollut. Joukkueella on ongelmia loukkaantumisten kanssa. Neymarin jälkeen seuraan hankittu nuori Dembele kävi jo Suomessa saakka leikkauttamassa itsensä, eikä hänen paluustaan ole tietoa. Muita poissaolijoita ovat ainakin Iniesta, Rafinha, Gomes, Roberto ja mahdollisesti vielä Turan sekä Vidal. Se taas sitten merkitsee joukkueelle paljon, että Leo Messi on pelikunnossa. Messi on tehnyt Barcalle tällä kaudella jo 16 maalia.

Sevilla ei osu maaliin

Sevillalla on kuitenkin vielä enemmän ongelmia kuin Barcalla. Se on hyvä paperilla, mutta joukkue on vähemmän kuin osiensa summa. Mestareiden liigassa viikolla Sevilla oli pulassa Moskovassa Spartakia vastaan lokakuun puolessa välissä, Spartak vei ottelun 5-1. Sevillan kotipelissä tällä viikolla ottelu päättyi Sevillalle 2-1.

Sevillan edellinen vierasottelu oli Copa del Reyssa pientä Cartagenaa vastaan, ja se Sevilla voitti 3-0, mutta tätä ennen joukkueen vieraspelit ovat olleet kehnoja, Valencia voitti 4-0, Spartak 5-1, Athletic Bilbao 1-0 ja Atletico Madrid 2-0.

Sevillan valmentaja Berizzo on pyörittänyt laajaa pelaajarinkiä, mutta lähinnä sen vuoksi, että pelaajat ovat pelanneet heikosti ja on haettu toimivaa ryhmää. Tällä kertaa etukäteen selvästi parempaa joukkuetta vastaan Berizzo joutuu taas pyörittämään pelaajarulettia. Ainakin Carrico ja Pareja ovat loukkaantuneina sivussa.

Unibet antaa peliin kertoimiksi 1.20 – 8.00 – 11.50. Paras veto löytyy siitä, että maaleja tulee. Sevillan hyökkäys on ollut huono, mutta kyllä se parempi on kuin viime aikojen pelaamisen perusteella voisi luulla. Unibet antaa kertoimen 1.74 sille, että maaleja tulee enemmän kuin 3,5, sen voi pelata.

Barcelonan mahdollinen avaus: ter Stegen – Semedo, Pique, Umtiti, J.Alba  – Busquets, Paulinho, Rakitic – Messi, L.Suarez, Deulofeu

Sevillan mahdollinen avaus: S.Rico – Mercado, Kjaer, Lenglet, Escudero – Krohn-Dehli, Pizarro Banega – J.Navas(Vazquez), Nolito – Ben Yedder

Barcelonan mahdollinen avaus: ter Stegen – Semedo, Pique, Umtiti, J.Alba  – Busquets, Paulinho, Rakitic – Messi, L.Suarez, Deulofeu Sevillan mahdollinen avaus: S.Rico – Mercado, Kjaer, Lenglet, Escudero – Krohn-Dehli, Pizarro Banega – J.Navas(Vazquez), Nolito – Ben Yedder

Aseta vetosi