Basel - Manchester City 13.2.2018, City on Mestareiden liigan ykkössuosikki

Manchester City taitaa pelata seurahistoriansa parasta kautta, se on mukana vielä jokaisessa neljässä turnauksessa. Basel tuskin Guardiolan ryhmää pudottaa.

Mestareiden liigan ykkössuosikki Manchester City lähtee pudotuspeleihin kohtaamalla sveitsiläisen Baselin. Raha pyörittää nykyistä korporaatiojalkapalloa sen verran, että huippujoukkueet ovat jonkinlaisia All Star -kokoonpanoja. Yksikään Baselin pelaajista ei mahtuisi Cityn avaukseen, ja tuskin edes vaihtopenkille.

Vastustajatkin osuvat

Manchester Cityn hyökkäys lienee juuri nyt maanosan paras. Joukkueen puolustusta on pidetty vain keskinkertaisena, mutta ei sekään enää pidä paikkaansa. City on päästänyt Valioliigassa toiseksi vähiten maaleja. Mestareiden liigan lohkovaiheessa se päästi kuudessa ottelussa viisi maalia, näistä kaksi, kun lohkovoitto oli jo selvä ja Shaktar Donetsk pääsi voittamaan viimeisen ottelun 2-1.

Vaikka City ei päästä paljon maaleja, niin melko usein vastustaja kuitenkin yhden osuman sen verkkoon tekee. City on viimeisissä kymmenessä ottelussa pitänyt nollan vain kahdesti, vastustaja on tehnyt tasan yhden viidesti.

Kuusi Cityn viimeisestä ottelusta on päättynyt Cityn voittoon, mutta niin että kumpikin joukkueista osuu maaliin. Jotain tällaista voisi lähtökohtaisesti odottaa Baselin vierailustakin. Basel on osunut maalin viimeisissä 12 ottelussa kaikissa paitsi yhdessä. Se on Sveitsin liigan kakkonen, ja tehnyt toiseksi eniten maaleja.

ManU meni nurin Baselissa

Basel pääsi Mestareiden liigan jatko-otteluihin tulemalla kakkoseksi lohkossa, jonka voitti Manchester United. Basel voitti Mourinhon punaiset kotonaan 1-0. Tällä kaudella Manchesterin siniset tosin ovat selväst punaisia parempi joukkue.

Lohkovaiheessa muissa kahdessa kotiottelussaan Basel riepotteli Benfican nurin 5-0 ja hävisi 1-2 Moskovan CSKA:lle, eli joukkue on jossain määrin epätasainen. Basel muuttui tammikuun siirtoikkunan aikana. Kaksi avainpelaajaa, Manuel Akanji ja Renato Steffen, lähtivät Bundesliigaan, ja toiseen suuntaan Saksasta Baseliin tulivat Valentin Stocker ja Fabian Frei. Baselin päävalmentaja Raphael Wicky on sitä mieltä, että joukkue on nyt parempi kuin ennen joulua.

Cityn kokoonpano tulee olemaan vakuuttavan kova. Gabriel Jesus on pitkäaikaisloukkaantuneena sivussa, mutta se ei joukkuetta heikennä. Argentiinalainen Sergio Aguero on jälleen huippuiskussa, viikonloppuna Leicesteriä vastaan hän teki toisella puoliskolla neljä maalia. Leroy Sane saattaa tehdä jo nyt yllätyspaluun, hänen toipumisensa muutaman viikon takaisesta loukkaantumisesta on ollut nopeaa. Sanea ei ole tarve kiirehtiä avaukseen, hän aloittanee vaihtopenkiltä.

Unibet on laittanut ottelun kertoimet 10.50 – 5.45 – 1.34, lukemat lienevät tarpeeksi hyvin kohdallaan, että niihin ei kannata kajota. Siihen voi lyödä pienen vedon, että kumpikin joukkue osuu maaliin. Tästä Unibet maksaa kerrointa 1.88.

Baselin mahdollinen avaus: Vaclik – Lang, Suchy, Balanta, Petretta – T. Xhaka, Serey Die – Stocker, Elyounoussi, Bua – Oberlin

Manchester Cityn mahdollinen avaus: Ederson – Walker, Stones, Kompany, Danilo – Fernandinho, de Bruyne, D. Silva – B. Silva, Aguero, Sterling

Unibet on laittanut ottelun kertoimet 10.50 – 5.45 – 1.34, lukemat lienevät tarpeeksi hyvin kohdallaan, että niihin ei kannata kajota. Siihen voi lyödä pienen vedon, että kumpikin joukkue osuu maaliin. Tästä Unibet maksaa kerrointa 1.88.

Aseta vetosi