Bayer Leverkusen - Bayern Munchen 12.1.2018, Bundesliiga jatkuu taas

Bundesliiga jatkuu tilanteessa, jossa Bayern Munchen on jo melkein varmistanut mestaruutensa. Bayern Leverkusen on 13 pistettä perässä neljäntenä.

Bundesliiga palaa talvitauoltaan, ja ensimmäinen ottelu on Bayer Leverkusen vastaan Bayern Munchen. Tauolle lähdettiin tilanteessa, jossa Bayern Munchen oli taas vakuuttava sarjakärki, sillä on 11 pisteen etumatka kakkosena olevaan Schalkeen. Bayer Leverkusen oli neljäntenä 13 pistettä Bayern Muncheniä perässä.

Bayern Munchen hävisi edellisen kerran marraskuun lopulla. Sen jälkeen se on voittanut kahdeksan ottelua, joista neljä ol Bundesliigan pelejä, yksi Mestareiden liigan ja yksi Saksan Cupin ottelu. Kaksi viimeistä oli sitten talvitauon harjoitusotteluita pikkuseuroja vastaan.

Bayer Leverkusen taas on hävinnyt edellisen kerran syyskuun loppupuolella. Tämän jälkeen se pelasi kovan tappiottoman putken, 18 ottelua ilman häviötä. Tasureita putkessa vain on liikaa, että Leverkusenin joukkue olisi korkeammalla sarjassa.

Kauden ensimmäisessä keskinäisessä ottelussa elokuussa Bayern Munchen voitti kotonaan 3-1.

Bayern on jo karannut

Bayern Munchen taitaa olla jo karkumatkalla Bundesliigan kärjessä, mutta kakkospaikalle Leverkusen hyvinkin voi nousta. Bayer Leverkusen ei tuonut joukkueeseen uusia pelaajia talvitauon aikana. Tauko on tehnyt luonnollisesti hyvää joukkueelle, pikkuvaivat on hoidettu ja parhaat ovat tänään kentällä. Päävalmentaja Herrlich saa laittaa avaukseen loistavan nuoren keskikenttäpelaajan Baileyn sekä kärkimies Vollandin. Nämä kaksi olivat alkukauden valopikkuja Leverkusenin joukkueessa. Bailey on jamaikalainen pelaaja, ja pitkästä aikaa selvästi lupaavin maan futiksen pelaajista. Usain Bolt jalkapallohaaveineen ei tule olemaan lähelläkään Leon Baileyn pelaamista, jos ja kun Bolt koemahdollisuutensa Dortmundissa saa. Kevin Volland taas on 25-vuotias saksalainen, joka hyvinkin saattaa olla mukana kesän MM-kisoissa.

Bayern hakee tuplaa

Bayern Munchen aikalailla hoiteli Bundesliigan itselleen jo alkukauden aikana, tuskin joukkue 11 pisteen etumatkaansa häviää. Takavuosina baijerilaiset olivat vieläkin vakuuttavampia alkukaudella, mutta hyvin joukkueelle menee nytkin. Saksan Cupissa Bayern Munchen pudotti jos Dortmundin, joten tuplaan sillä on hyvät mahdollisuudet. Kompastelu alkukaudella Mestareiden liigaan sai aikaan sen, että manageripuolella Carlo Ancelotti vaihtui Jupp Heynckesiin. Tällä tuskin on sen kummempaa merkitystä loppukauden Bundesliigan otteluihin, Bayern on joka tapauksessa sen verran ylivoimainen.

Marraskuun tappio Borussia Monchengladbachille vieraskentällä on Heynckesin ainoa tappio nykyisen pestin aikana. Talvitauon aikana seura osti Hoffenheimista kärkimies Wagnerin. Hänen tärein tehtävänsä on antaa ykköskärki Lewnadowskille huiliaikaa silloin tällöin.

Bayern pelaa ilman maalivahti Neueria ja keskikentän Alcantaraa. Hieman hankala arvioida, että millä kokoonpanolla Heynckes otteluun lähtee, sen verran laaja ja tasokas Bayernin ryhmä on.

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 3.80 – 3.90 – 1.89, ja tähän voisi kotijoukkuetta pelata. Talvitauoko hieman sotkee otteluarviota, mutta kyllä Bayer Leverkusenin hieman parempi pitäisi olla mitä kertoimet väittävät. Bayer Leverkusen +0.5 Unibetin kertoimella 1.94 on hyvä veto. Ei Bayern Munchen tätä aivan joka toisella kerralla voita.

Bayer Leverkusenin mahdollinen avaus: Leno – Henrichs, Tah, S.Bender, Wendell – Kohr, Aranguiz – Bailey, Brandt, Havertz – Volland

Bayern Munchenin mahdollinen avaus: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba – Tolisso, J.Martinez – Ribery, Vidal, J.Rodriguez – Lewandowski

 

 

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 3.80 - 3.90 – 1.89, ja tähän voisi kotijoukkuetta pelata. Talvitauoko hieman sotkee otteluarviota, mutta kyllä Bayer Leverkusenin hieman parempi pitäisi olla mitä kertoimet väittävät. Bayer Leverkusen +0.5 Unibetin kertoimella 1.94 on hyvä veto. Ei Bayern Munchen tätä aivan joka toisella kerralla voita.

Aseta vetosi