Bayern Munchen - Dortmund 31.3.2018, Der Klassiker

Saksalaisten mielestä Bayern Munchen vastaan Dortmund on klassikko-ottelu. Pikku hiljaa klassikko alkaa lässähtää, Bayern on niin paljon parempi.

Saksassa pelataan jälleen ”Der Klassiker”, Dortmund tulee tällä kertaa Bayern Munchenin vieraaksi Allianz Arenalle. Bayern on jälleen tutulla paikallaan Bundesliigan kärjessä. Sillä on jo 17 pisteen etumatka kakkosena olevaan Schalkeen, Dortmund on kolmantena pisteen Schalkea perässä.

Joulukuussa Saksan cupissa Bayern voitti kotonaan Dortmundin 2-1. Marraskuussa Bundesliigassa joukkueet pelasivat Dortmundissa, ja silloin Bayern voitti 3-1. Vetomarkkina on melko varma siitä, että Bayern voittaa jälleen. Kotijoukkueen voittokertoimet ovat noin 1.35 -tasolla, Dortmundin yllätysvoitosta saisi noin kahdeksan kertoimia.

Ottelua varmasti tasoittaa se, että Bayern pelaa jo tiistaina Mestareiden liigan pudotuspelin Sevillassa. Mestareiden liiga on varmasti Bayernin tavoitteissa korkealla, Bundesliigan se on voittanut jo viisi kertaa peräkkäin, eikä tasoero muihin saksalaisjoukkueisiin ole kaventumassa, paremminkin edelleen kasvamassa. Mestareiden liigan Bayern on voittanut viimeksi keväällä 2013.

Bayern hävisi Leipzigille

Bundesliigan Bayern on jo hoitanut, loppukausi on Saksan mestaruuden osalta pelailua. Bayernin manageri Jupp Heynckes saattaa hyvinkin lepuuttaa joitain avainpelaajia Sevilla -ottelua varten. Toisaalta Bayernin kakkosketjukin on varmasti Dortmundin tasoinen ryhmä.

Bayernin ote Bundesliigan matseissa on jo hieman löystynyt. Viime kierroksella ennen maaottelutaukoa Bayern hävisi vieraissa Leipzigille 1-2. Tuossa ottelussa muncheniläiset olivat laittaneet kentälle muutaman kakkosketjun miehen. Lewandowski ei pelannut, kärjessä oli Wagner. Sivussa olivat myös esimerkiksi Ribery ja Boateng.

Bayernilla on muutama loukkaantunut ottelussa. Maalivahti Neuer on ollut sivussa jo kauan, samaten sairastuvalla ovat ainakin Coman ja Bernat.

Salzburg nöyryytti

Dortmund on voittanut kaksi viimeistä Bundesliigan otteluaan, kumpikin kotikentällä. Ensin meni nurin Frankfurt 3-2 Batshuayin yliaikamaalilla ja sitten Hannover 1-0, ja taas maalin teki Batshuayi. Chelseasta hiljattain tullut belgialainen Batshuayi on ollut Dortmundille hyvä pelimies.

Dortmund pelasi maaliskuussa Eurooppa-liigaa, mutta se putosi itävaltalaiselle Salzburgille. Dortmundissa ottelu päättyi vierailijoille 2-1, ja Salzburgissa pelattiin maaliton ottelu.

Vieraissa Dortmund ei ole hävinnyt sitten tammikuun Saksan cupin ottelun Munchenissa.

Dortmund tasoituksen kanssa

Salzburgia vastaan Dortmund oli suorastaan kehno. Bundesliigassa neljä parasta pääsee ensi kauden Mestareiden liigaan, ja tämä on Dortmundin vähimmäistavoite. Joukkueen valmentaja Stoger varmaan tuo jälleen Socratiksen topparin paikalle, ja Wiglin keskikentälle, eli ykkösmiehillä luonnollisesti mennään. Kagawa, Durn, Rode, Zagadou ja Yarmolenko ainakin ovat Dortmundin sairastuvalla.

Bayernin voittokerroin on aivan liian pieni, vaikka joukkue onkin Bundesliigan selvästi paras. Dortmundille voi kaivaa peliä tasoituksen kanssa. Voisi olettaa, että Jupp Heynckes lepuuttaa joitain avainpelaajiaan tiistaita varten. Dortmund +1.5 saa Unibetilta kertoimeksi 1.83, sen voi pienellä panoksella pelata.

Bayern Munchenin mahdollinen avaus: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba – J.Martinez – T.Muller, Vidal, Robben, Ribery – Lewandowski

Dortmundin mahdollinen avaus: Burki – Piszczek, Akanji, Sokratis, Schmelzer – Weigl, Dahoud – Castro, M.Gotze, Schurrle – Batshuayi

Dortmund +1.5 saa Unibetilta kertoimeksi 1.83, sen voi pienellä panoksella pelata.

Aseta vetosi