Belgia - Islanti 15.11.2018, Islannin voitonpäivät ovat ohi

Islanti ei taida enää olla sama joukkue, joka yllätti Englannin EM-Ranskassa. Se on hävinnyt kaikki kolme Kansojen liigan otteluaan maalierolla 1-11.
Belgia - Islanti
Marraskuu 15,2018
21:45

Islannin jalkapalloihmeestä alkavat pyörät pudota pois. Erinomaisten viime vuosien ansiosta todellinen pikkumaa Islanti on päässyt Kansojen liigassa mukaan A-liigaan. Se on hävinnyt kaikki kolme A-liigan otteluaan maalierolla 1-11. Pahin myllytys oli liigan avausottelu, jossa Sveitsi pöllytti Islannin 6-0.

Tämä illan kotijoukkue Belgia taas on jatkanut siitä, mihin se MM-kisoissa jäi. Se on pelannut vasta kaksi ottelua ja voittanut ne molemmat, ensin Islanti meni vieraissa nurin 3-0 ja sitten kotikentällä Sveitsi 2-1. Tämän illan Islanti-ottelu vaikuttaa hyvin vahvasti kotijoukkueen peliltä.

Belgia nojaa edelleen kultaiseen sukupolveensa. Harvoin maalla on ollut laittaa yhtä aikaa kentälle Eden Hazardin, Kevin De Bruynen ja Thibault Courtoisin tasoiset pelimiehet. Roberto Martinez on päävalmentajana saanut ryhmästä sen verran irti, että MM-kisoissa Belgia voitti pronssit. Finaalipaikka ei MM-Venäjällä ollut kaukana, tuleva maailmanmestari Ranska pudotti Belgían välierissä niukasti 1-0. MM-välierän tappio oli Belgian ensimmäinen häviö sitten loppukesän 2016.

Belgialla lienee motivaatiota Kansojen liigassa, kultainen sukupolvi ei vielä varsinaisesti ole voittanut mitään.

Belgian iso kärkimies, Manchester Unitedin Romelu Lukaku on parantunut takareisivammastaan, mutta Islantia vastaan hän istuu vaihtopenkillä. Päävalmentaja Martinez on jo vahvistanut, että Michy Batshuayi tulee olemaan aloituksessa Islantia vastaan. Lukakun riskeeraaminen ottelussa olisi turhaa, kyllä belgit tulevat luomaan sen verran maalipaikkoja, että Batshuayinkin laittaa ne tarvittavat pallot sisään. Lukaku on myös ollut tänä syksynä heikossa kunnossa, tosin niin on Batshuayikin. Hän on osunut Valenciassa vain kerran, ja pari viimeistä matsia on mennyt vaihtopenkillä.

Puolustuksen Vermaelen ja Vertinghen ovat sivussa. Denayer saattaa tulla avaukseen Alderweireldin ja Kompanyn rinnalle.

Islanti on nyt pelannnut 11 ottelua ilman voittoa. Se alkaa taas näyttää siltä tutulta Islannilta, joka se oli ennen kuin alkoi ottaa jättiharppauksia kohti futismaailman kärkeä. Lienee vain normaalia, että muutaman sadan tuhannen asukkaan Islanti ei olisi maailman suosituimman urheilulajin huippumaita. Eikä Islannissa ole kenellekään enää mitään yllättävää, muuta maat tuntevat sen vahvuudet ja osaavat pelata sitä vastaan. Takavuosien Islanti on ollut jämäkkä, kurinalainen ja hyvin puolustava ryhmä. Kymmenen kertaa viimeisissä 11 ottelussaan Islanti on päästänyt vähintään kaksi maalia.

Islannin keskikentän ykkösmies, Evertonin Gylfi Sigurdsson on sivussa ottelusta loukkaantuneena. Myös toinen Valioliigan pelaaja, Burnleyn Johann Gudmundsson on pois pelistä. Islannin puolustuksessa pelannee 36-vuotias ex-Aberdeen Kari Arnason, joten heikkouksia löytyy Islannin kentältä joka puolelta.

Belgian mahdollinen avaus: Courtois; Alderweireld, Kompany, Denayer; Meunier, Tielemans, Witsel, Carrasco; Mertens, Hazard, Batshuayi

Islannin mahdollinen avaus: Halldorsson; Saevarsson, Ingason, Arnason, Magnusson; Gislason, Bjarnason, Gunnarsson, Traustason; Finnbogason, Sigthorsson

 

 

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 1.20 – 8.00 – 15.00. Belgian kerroin on liian pieni, että siitä olisi mitään iloa. Belgia -2 asian handicap -kertoimella 1.81 kiinnostaa enemmän. Paine Islannin maalilla on kova, ja kuinka kohta nelikymppinen Allsvenskan -pakki voisi pärjätä Hazardia ja Mertensiä vastaan?

Aseta vetosi