Belgia - Tunisia la 23.6.2018, Nappaako suursuosikki helpon voiton?

Belgia ja Tunisia kohtaavat otteluiden jatkuessa jalkapallon MM-kisoissa. Belgia voitti avauksessa Panaman odotetun helposti 3-0. Tunisia oli hyvin lähellä viedä Englannilta pisteen, Englannin Harry Kane teki voittomaalin yliajalla. Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin kahdesti, joista viimeisin ottelu vuonna 2014 päättyi vähämaaliseen Belgian voittoon, kun taas sitä aiempi kohtaaminen vuonna 2002 päättyi tasapeliin. Kuten odottaa sopii, kamppailussa on vain yksi suuri voittajasuosikki, ja MM-kisoissa Afrikan ylpeyttä vastaan lähes mikä tahansa muukin joukkue olisi vahvoilla.
Belgia - Tunisia Jalkapallon MM-kisat 23.6.2018
Belgia - Tunisia
Kesäkuu 23,2018
15:00

Belgia,”de Rode Duivels”

Belgia oli avausjaksolla pulassa Panamaa vastaan. Maalinteko ei onnistunut, vaikka vastassa oli ennakkoon koko MM-turnauksen heikoin joukkue. Kyllä Belgia avauspuoliskollakin piti palloa ja laukoi, mutta maalinteko oli hankalaa. Ensimmäisellä jaksolla Belgia voitti pallonhallinnan 60-40 ja laukaukset 9-3.

Puoliajan jälkeen Panama ei enää pystynyt pysäyttämään belgien hyökkäystä. Ensimmäinen maali tuli Dries Mertensin komeasta volleysta, kaksi seuraavaa maalia teki Belgian kärki Romelu Lukaku De Bruynen ja Hazardin syötöistä.

Voitto Tunisiasta veisi Belgian varmasti jatko-otteluihin. Panama-voitto oli Belgian viides perättäinen voitto MM-lohko-otteluissa.

Belgia ei saanut minkäänlaista jobin postia Panama-ottelusta. Helpon voiton lisäksi kukaan pelaajista ei loukkaantunut. Sen verran hermostunut avaus joukkueelta kuitenkin oli, että kolme belgialaista otti pelissä varoituksen – Meunier, De Bruyne ja Vertonghen.

Belgian valmentaja Martinez tuskin tekee minkäänlaisia muutoksia joukkueen avaukseen. Lukaku pamautti kisat komeasti käyntiin, hän hyväkuntoinen hyökkäys lupaa hyvää Belgian jatko-otteluihin.

Tunisiaa vastaan oleellista on se, kuinka Tunisia lähtee puolustamaan. Avauksessa tunisialaiset olivat ensi jaksolla helisemässä, toisella puoliskolla homma tiivistyi.

Karsintojen jälkeen Belgia on esiintynyt viime vuoden loppuhetket mukaan lukien kolmessa harjoitusottelussaan, joista tuloksena on ollut kaksi voittoa ja runsasmaalinen tasapeli Meksikon kanssa. Joukkue on usein ollut kaksikosta parempi pallonhallinnassa ja onnistunut siten jatkamaan myös hurjaa maalintekovirettään. Viimeisimmässä harjoitusottelussaan belgialaiset murskasivat Saudi-Arabian, ja kaikki kilpailut huomioiden kymmeneen viime kamppailuunsa ryhmä on vain kerran jäänyt korkeintaan yhteen maaliin.

Belgian joukkue videolla:

 

Tunisia

Tunisia ei ole voittanut otteluakaan 12 viime MM-ottelussaan. Kahdeksan näistä 12 pelistä se on hävinnyt. Englantia vastaan Tunisia oli alkuminuuteilla tyystin pulassa, Englanti oli aivan liian nopea. 1-1 -taukotulos avausottelussa oli Tunisian hyvää tuuria, aivan hyvin ottelu olisi voinut olla englantilaisille 5-1.

Tunisian päävalmentajalla Nabil Maaloulla on mietittävää ennen Belgia-ottelua. Belgia saa varmasti yhtä kovan vauhdin päälle kuin Englanti, jotain olisi Tunisian keksittävä tämän varalle. Vauhti olisi saatava pois.

Toisella jaksolla Tunisia onnistui Englantia vastaan pitämään palloa, ja se pärjäsi paljon paremmin. Ehkä joukkue lähtee Belgiaakin vastaan yrittämään saada pallonhallintaa.

Tunisian hyökkäys oli avauksessa heikko. Sen ainoa kuti maalia kohti oli Sassin onnistunut rankkari. Rankkari oli myös hieman heppoisesti tuomittu.

Tunisian suurin ongelma kokoonpanon kanssa on veskarin paikka. Ykkösvahti Hassen loukkaantui Englantia vastaan, ja hänen kisansa ovat ohitse. Belgiaa vastaan maalille tullee Mustapha. Muuten kokoonpano lienee sama kuin viime pelissä.

Tunisia pelannee Belgiaa vastaan samalla systeemillä kuin avauksessa.4-1-4-1 -muodostelma on sama, jolla Panama pelasi Belgiaa vastaan avausottelun.

Alkuvuodesta Tunisia on kohdannut harjoitusotteluissaan Costa Rican ja Iranin, jotka molemmat miehistö onnistui voittamaan 1-0 lukemin. Lisäksi Afrikan ylpeys ehti pelaamaan viime vuoden puolella Afrikan Cup of Nations -turnausta. Tunisia on kaikki kilpailut mukaan lukien kymmeneen edelliseen otteluunsa vain muutamaan otteeseen antanut vastustajilleen vähintään kaksi maalia, joten heidän iso vahvuus on löytynyt puolustuspelaamisesta.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Belgia ja Tunisia kohtaavat Moskovassa Spartak Stadiumilla. Ottelu lähtee käyntiin kello 15.00 Suomen aikaa. Stadionille mahtuu 45 360 silmäparia.

G-LOHKON OTTELUT:

OTTELUENNAKKO

PÄIVÄMÄÄRÄ

STADION

VEIKKAAMAAN
Belgium vs Panama World Cup 2018

Belgia vs Panama ennakko

18/06
18:00

Fisht Olympia Stadion, Sotshi

Veikkaa Unibetilla »
Tunisia vs England World Cup 2018

Tunisia vs Englanti ennakko

18/06
21:00

Volgograd Arena, Volgograd

Veikkaa Unibetilla »
Belgium vs Tunisia World Cup 2018

Belgia vs Tunisia ennakko

23/06
15:00

Otkrytie Arena, Moskova

Veikkaa Unibetilla »
England vs Panama World Cup 2018

Englanti vs Panama ennakko

24/06
15.00

Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod

Veikkaa Unibetilla »
England vs Belgium World Cup 2018

Englanti vs Belgia ennakko

28/06
21:00

Kalingrad Stadion, Kaliningrad
Veikkaa Unibetilla »
Panama vs Tunisia World Cup 2018

Panama vs Tunisia ennakko

28/06
21.00

Mordovia Arena, Saransk

Veikkaa Unibetilla »

Ottelun katsominen

Aikaisempien vuosien tapaan Yle omistaa MM-kisojen lähetysoikeudet. Belgian ja Tunisian kohtaamista pääsee seuraamaan televisiossa tai Yle Areenassa. Kamppailua voi katsoa monella laitteella ja suomen ohella ruotsiksi. Osa taistoista on kuunneltavissa radiossa ja liveseurantakin auttaa pitämään kartalla pelien tapahtumista. Vielä ei ole tietoa studio-osuuden liittämisestä Belgian ja Tunisian peliin, mutta se selviää piakkoin.

Näin pelataan

On sanomattakin selvää, että Belgia ottaa pallonhallinnan ja ottelun viemisen itselleen. Tunisian mahdollisuudet lepäävät puolustuspelaamisensa täydellisessä onnistumisessa, vastaiskuissa ja erikoistilanteissa. Vaikka Tunisia pelasi tiukan ottelun Englantia vastaan, niin sen puolustus oli pulassa puolet ottelusta ja hyökkäys oli kehno koko pelin. Lisäksi kakkosveskari Mustapha ei ole ykkösmies Hassenin veroinen. Belgia -1.5 saa Unibetilta kertoimeksi 1.94, ja sen voi pelata.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 100€ ilmaisveto
Pelaa nyt