F1 Belgian GP 26.8.2018, Hamilton tekee eroa Vetteliin

Hamilton oli hyvässä iskussa ennen taukoa. Jos sama meno jatkuu, niin britti varmistaa viidennen mestaruutensa hyvissä ajoin ennen kauden loppua.
F1 Belgian GP
Elokuu 25,2018
13:00

Formulat jatkavat kautta vajaan kuukauden kesäbreikin jälkeen Belgiassa. Tilanne sarjataulukossa on sellainen, että Lewis Hamilton on repäissyt jo 24 pisteen eron ennen Sebastian Vetteliä. Hamilton voitti kaksi viimeistä kisaa ennen taukoa, ja vahvasti näyttää siltä, että Mercedeksen mies on menossa kohti viidettä mestaruuttaan. Jos Hamilton voittaa, niin hän nousee kaikkien aikojen mestaruuslistassa jaetulle kakkospaikalle Juan Manuel Fangion kanssa. Edellä olisi sitten enää Michael Schumacher, joka voitti maailmanmestaruuden seitsemän kertaa.

Belgian kisa ajetaan kaikille hyvin tutulla Spa-Francorchampsin radalla, jossa on ajettu osakilpailu kahta vuotta lukuunottamatta joka vuosi vuoden 1984 jälkeen. Kisa on 308 kilometriä pitkä, ja kierroksia tulee 44. Mercedes on voittanut Spassa kolmena viime vuonna, Hamilton on ollut ykkönen kahdesti ja kerran Nico Rosberg oli paras. Sebastian Vettelkin on voittanut Belgiassa, hän oli ykkönen 2013 ja 2011.

Viime kaudella Hamilton oli aika-ajojen ykkönen, ja hän piti kärkipaikkansa koko kisan lähdöstä maaliin. Viime kauden kisassa Hamilton otti Seb Vetteliin seitsemän pisteen etumatkan, ja tämä oli jossain määrin jo ratkaiseva irtiotto.

Daniel Ricciardo oli viime kautena kolmonen Hamiltonin ja Vettelin jälkeen, mutta kuitenkin kymmenisen sekuntia jo perässä. Valtteri Bottas lähti viime vuonna kisaan kolmospaikalta, mutta hän putosi lopulta viidenneksi.

Kesätauon suurin uutinen taisi olla McLarenin Fernando Alonson ilmoitus, ettähän jättää formulat kauden jälkeen. Alonson pari viime kautta McLarenilla ovat olleet hankalia. Kaksinkertainen espanjalainen maailmanmestari on nyt pistetaulukossa yhdeksäntenä, eikä McLaren varmaan parempaan pysty. Legendaarinen McLaren on tällä hetkellä melko kurjassa jamassa, tallilla ei ole minkäänlaisia resursseja kilpailla kärkipaikoista.

McLaren korvaa Alonson Carlos Sainzilla. Vandoorne ja Norris kisaavat siitä, kuka pääsee Sainzin pariksi.

Kesätauko tuli Hamiltonille hieman huonoon paikkaan, hän oli heinäkuussa repimässä lopullista eroa Vetteliin. Alkukaudesta Ferrarin ja Mersun taisto oli tasaväkinen, mutta viime kisoissa tilanne on kääntynyt kovin yksipuoliseksi. Mercedeksen talli on kovasti yrittänyt väittää, että Belgian kisaan ei ole suosikkia, ja että maailmanmestaruus on vielä kovin auki. Periaatteessa kyllä, mutta Ferrarin puolella ollaan varmasti huolissaan Hamiltonin ylivoimasta.

Belgian kisaan ei oikein voi muuta vedoksi lyödä kuin Hamiltonin voittoa. Britti oli heinäkuussa sen verran kovassa kunnossa, ja Belgian radallakin hän on voittanut kahdesti kolmen viime kauden aikana. Kakkos- ja kolmospaikka saattaa sitten hyvinkin mennä Ferrarille. Kimi Räikkönenkin on ajanut viime aikoina hyvin, hän on ollut kolmessa viime kisassa palkintopallilla.

 

 

Betsson maksaa Hamiltonin voitosta 2.25. Sama voittokerroin Vettelillä, ja kyllä sitä tässä tilanteessa laittaa rahansa mieluummin Hamiltonille. Räikkösen palkintopallisijasta saa kertoimeksi vain 1.40, mutta ehkä sitä pienellä voi kokeilla.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä